U SREDU VELIKE I VAŽNE VESTI ZA GRAĐANE: Predsednik Vučić se obratio sa Andrićevog venca (VIDEO)

Novosti online

05. 06. 2023. u 11:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poslao je poruku građanima danas sa terase zgrade Predsedništva. Sa njim su bili i premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.

У СРЕДУ ВЕЛИКЕ И ВАЖНЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ: Председник Вучић се обратио са Андрићевог венца (ВИДЕО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Prošlo je tačno 10 dana od kada sam pozvao one koji protestuju na ulicama, i koji iznose određene zahteve, da dođu da razgovaramo. Nisu se javili, nisu zainteresovani da razgovaraju - rekao je predsednik.

On dodaje da mu je žao zbog toga, i da misli da je to velika greška.

- U demokratskim društvima, stvari se rešavaju razgovorom. Ne rešavaju se stvari tako što ćete mene, Anu, Sinišu, bilo koga, svakoga dana nazivati nenormalnim, ludacima, ubicama, kriminalcima. Pri svemu tome, znajući koliko obmanjujete javnost. Stvari se rešavaju razgovorima, kompromisima i dogovorima. Pošto mi imamo sve vreme ovoga sveta da čekamo na te razgovore, nastavićemo to da činimo. Razgovori su najvažniji, kompromis je uvek dobra reč - rekao je predsednik.

Vučić veruje da će se neko ohrabriti da počne da razgovara, i da će to biti veliko dostignuće za naše društvo.

- Sa druge strane, mi nemamo vremena da gubimo kada je u pitanju naša Srbija. I zato ćemo u narednim danima izaći sa novim planovima, novim programima, velikim idejama i izvanrednim vestima za sve naše građane. U sredu ćemo sve ovo o čemu govorim obelodaniti i pokazati jer na tome vredno radimo kao tim. Ljudi će biti, uveren sam, veoma zadovoljni. Ja pozivam sve druge da radimo, da radimo, da radimo, kao nikada do sada, još snažnije, jer ćemo imati teško vreme i oko Kosova i Metohije, i oko mnogih drugih geopolitičkih pitanja. Pozivam Srbiju da se ujedini, i u sredu pre dolaska indijske predsednice, ili po njenom dolasku, građani Srbije imaće mnogo važnih vesti, kako političkih, tako ekonomskih i svih drugih. Živela Srbija - zaključio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (153)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode