GRAĐANI I DANAS ISPRED ZGRADA OPŠTINA: Noć na severu KiM protekla mirno

Tanjug

05. 06. 2023. u 08:14

NOĆ na severu Kosova i Metohije protekla je mirno, a građani se i danas okupljaju ispred zgrada opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću do ispunjenja zahteva.

ГРАЂАНИ И ДАНАС ИСПРЕД ЗГРАДА ОПШТИНА: Ноћ на северу КиМ протекла мирно

Foto: D. Zečević

Jutros su se zaposleni u lokalnim samoupravama, koji ne mogu na svoja radna mesta, ispred bodljikave žice upisivali u improvizovani spisak o dolasku na posao.

Nakon nasilnog upada tzv. kosovskih specijalaca u petak, 26. maja, u opštinske zgrade u tri opštine na severu KiM, građani se svakodnevno okupljaju ispred zgrada navedenih opština i činiće to dok se zahtevi o povlačenju specijalaca i novoizabranih gradonačelnika Albanaca ne ispune.

Ispred Osnovne škole "Vuk Karadžić", koja se nalazi iza zgrade Opštine Zvečan, gde je postavljena ograda od strane pripadnika KFOR-a, juče je, povodom praznika Sveta Trojica, jedan dečak vojnicima KFOR-a poklanjao pletene venčiće od trave, a oni su njemu uzvratili slatkišima.

Takođe juče, crkveni hor "Branislava Nušić" pevao je molitve za Kosovo i Metohiju ispred opštine u Zvečanu.

Današnji dan obeležiće i poseta Prištini specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Ne zna se da li će nakon Prištine oni otići i na sever Kosova i Metohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (54)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!