LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT DRAGIŠE GALJAKA: Srbin ima dve prostrelne rane posle napada ROSU i KFOR-a na narod u Zvečanu

Novosti online

29. 05. 2023. u 21:57

DIREKTOR KBC Kosovska Mitrovica doktor Zlatan Elek rekao je za Kosovo onlajn da je danas u ovom bolničkom centru pomoć zatražilo 52 pacijenta, i da velika većina njih ima povrede od gumenih metaka, šok bombi i suzavca, kao i od udaraca Kforovih vojnika čizmama i palicama, dok je najteže povređen Dragiša Galjak na koga je pucao pripadnik tzv. kosovske policije.

ЛЕКАРИ СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ ДРАГИШЕ ГАЉАКА: Србин има две прострелне ране после напада РОСУ и КФОР-а на народ у Звечану

Foto: I.Radulović

- Velika većina njih ima povrede od gumenih metaka, šok bombi i suzavca, kao i od udaraca Kforovih vojnika u predelu gornjih i donjih ekstremiteta, slabinskog predela, grudnog koša i leđa - rekao je Elek.

Prema rečima doktora, najteže je povređen Dragiša Galjak koji ima prostrelnu ranu u predelu karlice i prsta na levoj ruci.

- Od tih 52, troje zašlužuju najveću pažnju, među njima je Dragiša Galjak, koji ima dve prostrelne rane, jednu u predelu leve polovine karlice, a drugu u predelu kažiprsta leve šake. On je najteže povređen i nalazi se trenutno u jedinici intenzivne nege, a lekari se bore za njegov život iako je završena hirurška intervencija - kaže Elek.

On ističe da je Galjak povređen bojevom municijom kada je na njega pucao pripadnik tzv. kosovske policijske službe. Druga dvojica koji su zadobili ozbiljnije povrede, kaže doktor, odbili su da budu hospitalizovani.

- Drugo dvoje povređenih koji su odbili da budu hospitalizovani su doktor Dragiša Milović, zamenik direktora KBC, koji je zadobio više povreda u predelu grudnog koša, leđa, trbuha, gornjih i donjih ekstremiteta. Te povrede su nanete udarcima čizmama i palicama od strane Kforovih vojnika. Povređen je i Časlav Soforonijević koji ima povrede od gumenih metaka u predelu levog slabinskog predela i nagnječanja koji su posledica udaraca u predelu grudnog koša, vrata, ekstremiteta i trbuha - naveo je Elek.

Doktor je naglasio da su svi ostali koji su se javili u KBC Kosovska Mitrovica lakše povređeni i da nijedan od njih nije želeo da ostane na lečenju u bolnici.

- Iako smo nekima predlagali da ostanu u bolnici, velika većina je želela da se vrati među svoj narod - rekao je Elek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije