ZSO NAM JE POTREBNA SVUDA GDE ŽIVE SRBI Vučić: Svi koji žive južno od Ibra žive kao u getu

Novosti online

19. 03. 2023. u 11:34

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare da moramo da pričamo o realnosti, i da nam i dalje više ljudi živi južno od Ibra.

ЗСО НАМ ЈЕ ПОТРЕБНА СВУДА ГДЕ ЖИВЕ СРБИ Вучић: Сви који живе јужно од Ибра живе као у гету

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Svi koji žive južno od Ibra žive kao u getu. Nemaju ni institucionalni okvir, i bez obzira što gradimo veliku bolnicu u Gračanici, svi samo hoće da se dočepaju severne Mitrovice. Zato što je naslonjena na centralnu Srbiju, i tu im je lakše. Nama je ZSO potrebna svuda gde Srbi žive, ali naravno mnogo više na jugu, nego na samom severu. Time Srbi dobijaju insitucionalni okvir za svoje delovanje, predsednika, skupštinu savet, koja će komunicirati i sa centralnim vlastima. Kako god vi to nazivali. Izmišljali bajke, možete da radite šta hoćete, ovo je ono što je za nas važno - kaže predsednik.

Vučić je rekao da Albanci to negiraju, i da imaju tri stuba za svoje zahteve.

- Prvi je ustav Kosova, drugi je izjava Federike Mogerini koju je rekla Isi Mustafi. Treći stub je op-ed, pismo uredništvu koje su potpisali Šole i Eskobar. Ja sam pitao: "Ja sam svašta video, i veoma poštujem i gospodina Šolea, i Eskobara, ali jel moguće da vi meni govorite da je materijalni i formalni izvor prava, jedan tekst u novinama". I kao što vidite izborili smo se za našu stranu. Plašim se da će biti mnogo teže nego što mislim - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (156)

PRIGOŽINOVO DRAMATIČNO PISMO ŠOJGUU: Ukrajinci spremaju veliki napad na Bahmut, hoće da odseku Vagnerovce