PREKO 100 ČLANOVA POKS IZ NOVOG SADA PRISTUPILO SNS: Podržali politiku Aleksandra Vučića

Novosti online

16. 03. 2023. u 12:58

DANAS je u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu održana vanredna pres-konferencija gde je predstavljeno 120 bivših članova POKS-a koji su prešli u Srpsku naprednu stranku.

ПРЕКО 100 ЧЛАНОВА ПОКС ИЗ НОВОГ САДА ПРИСТУПИЛО СНС: Подржали политику Александра Вучића

Foto: Printskrin/Gradske info

„Sa velikim zadovoljstvom mogu da obavestim javnost da preko 100 članova, aktivista, operativaca POKS-a prelaze u Srpsku naprednu stranku, sa redovno overenom ispisnicom iz te stranke i pristupnicom u Srpsku naprednu stranku“, saopštio je prisutnima na početku obraćanja potpredsnednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Damir Zobenica.

On je istakao da među novim članovima nema nijednog funkcionera POKS-a, jer SNS nije zainteresovan za bilo kakav vid saradnje sa ljudima kojima su u Novom Sadu, ali i na pokrajinskom i republičkom nivou izlazili u susret.

Podsetio je i da SNS od 2014. godine nema nikakvu potrebu za koalicionim partnerima što se tiče matematike, ali i da SNS ne doživljiva politiku kao matematiku.

„Samim tim smo uvek gajili dozu korektnosti koja nije viđena na našoj političkoj sceni i uvek u koaliciju primali, mimo svake matematike, sve ostale stranke koje su bile koalicioni partner SNS-a 2012. godine“, rekao je Zobenica.

Objasnio je i zašto je koalicija sa POKS-om raskinuta.

„Odlučili su u momentu kad se Aleksandar Vučić i država Srbija grčevito bore za svoje interese, a vezano za dešavanja o sudbini KiM, da nam na vrlo nekorektan način odgovore nasiljem u Skupštini, napadom na predsednika republike i napadom na SNS“, rekao je Zobenica.

„Kap koja je prelila čašu je zaista dan u Skupštini, kada su ljudi i POKS-a nasrtali u najvišem domu srpskog Parlamenta na predsednika“

On je istakao da je gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću, njemu, i ostalim ljudima SNS-a iz Novog Sada drago što članstvo, aktivisti i operativci POKS-a ne dele stavove sa liderima svoje stranke, i što su kontaktirali sa SNS-om i izrazili želju da ne učestvuju u radu protiv države.

„Ono što trenutno radi ova lažna desničarska opozicija je rad protiv države Srbije“, istakao je Zobenica.

Novim članovima poželeo je dobrodošlicu, ističući da datum učlanjivanja i prethodno stranačko opredeljenje nisu kriterijum, već da se gleda samo ko želi dobro svom gradu i državi.

Jedan broj novih članova koji su iz POKS-a prešli u SNS ostao je ispred sale za medije, jer u prostoriji nije bilo mesta za sve.

Medijima se obratio bivši član POKS-a, a sadašnji član Srpske napredne stranke Branislav Bomeštar.

„Pristupio sam Srpskoj naprednoj stranci jer smatram da je koalicija NADA učinila pogrešan korak, svi znamo šta se desilo, tako da ne želim da učestvujem u antidržavnoj politici, već potpunu podršku pružam Aleksandru Vučiću i njegovoj politici, kao i većina članova i simpatizera iz koalicije NADA koji su pošli mojim putem“, rekao je Bomeštar.

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Damir Zobenica dodao je i da se na ovoj konferenciji radilo isključivo o članovima u Novom Sadu, te da se u narednim danima očekuju konferencije i u drugim gradovima.

(gradskeinfo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (196)

ISPOVEST SVEDOKA KRVOPROLIĆA U BANJSKOJ: Bojana Mijailovića policajci tzv. Kosova streljali u šumi