PRIŠTINA ODREDILA PRITVOR SRBINU: Mesec dana zatvora za Arsića

Novosti Onlajn

08. 03. 2023. u 20:56

OSNOVNI sud u Prištini odredio je pritvor od mesec dana Srbinu Zlatku Arsiću koji je juče uhapšen pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom tokom sukoba na Kosovu 1999. godine.

ПРИШТИНА ОДРЕДИЛА ПРИТВОР СРБИНУ: Месец дана затвора за Арсића

Foto Tanjug/AP

- Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora okrivljenom Z.A. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin - saopšteno je iz Suda.

Kako se dodaje, sudija za prethodni postupak usvojio je kao osnovan zahtev Specijalnog tužilaštva tzv. Kosova za određivanje mere pritvora okrivljenom, i istom je određena mera pritvora u trajanju od jednog meseca.

- Protiv te odluke nezadovoljne stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, preko Osnovnog suda u Prištini - dodaje se u saopštenju Osnovnog suda u Prištini.

Advokat Vasilije Arsić rekao je da on još uvek nije dobio rešenje Suda, te da ne može da potvrdi tu vest, ali da će ukoliko mu ono bude uskoro dostavljeno podneti žalbu Apelacionom sudu u roku od 24 sata.

- Ako je tako, Sud je bez dokaza odredio pritvor. Sve što smo danas izneli na sudu je bilo argumentovano sa naše strane, dok je tužilaška strana samo pričala da je Arsić počinio ratni zločin bez ijednog dokaza - rekao je Arsić.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!