ODBOR ZA BEZBEDNOST: Izveštaji o radu usvojeni iza zatvorenih vrata

S.S.R.

08. 02. 2023. u 15:56

ODBOR za kontrolu službi bezbednosti, na sednici zatvorenoj za javnost, danas je usvojio usvojio redovne izveštaje o radu Bezbednosno-informativne agencije i o stanju bezbednosti u Srbiji u periodu od 1. oktobra 2021. do 30. septembra 2022. godine.

ОДБОР ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Извештаји о раду усвојени иза затворених врата

Foto Tanjug

Aleksandar Vulin, direktor Bezbednosno-informativne agencije predstavio je sadržinu ovih dokumenanta i odgovara na pitanja poslanika. Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti istakao je da je "stanje bezbednosti u Srbiji stabilno, iako su u prethodnom periodu pojedini izazovi, rizici i pretnje dobili na intenzitetu usled globalnih političkih, bezbednosnih i ekonomskih promena, nastalnih prvenstveno kao posledica rusko - ukrajinskog sukoba".

- Situacija na Kosovu i Metohiji ima potencijal da bude izvor nestabilnosti celog regiona, a ne samo Srbije. Jasno je čvrsto opredeljenje predsednika Aleksandra Vučića i Vlade  za nastavak pregovora predstavlja nastojanje da se održe mir i stabilnost - prenete su reči Bečića u saopštenju parlamenta.  

Članovi Odbora pozitivno su ocenili izveštaje, podržali rad Bezbednosno informativne agencije i njenih pripadnika. Pozdravili su i kontinuirano unapređenje bilateralne i multilateralne saradnje sa državnim organima Srbije i sa partnerskim srodnim službama, jer to doprinosi iznalaženju najefikasnijih načina za suprotstavljanje aktuelnim bezbednosnim izazovima, kako na regionalnom, tako i globalnom planu.

Inače, kada su sednice zatvorene, niko od učesnika ne sme da iznosi u javnost detalje diskusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!