LAŽNA DRŽAVA PRETI SRBIMA: Razotkrivena podla akcija obaveštajaca tzv. Kosova

Novosti online

03. 02. 2023. u 17:48

NAKON neuspeha koji je doživeo konkurs za prijem novih policajaca na severu Kosova i Metohije, a nakon kolektivnih ostavki koje su podneli srpski policajci nakon politički motivisane smene komandira regionalne direkcije Sever Nenada Đurića, Priština nastoji da po svaku cenu natera Srbe da, protivno njihovom stavu, počnu da rade u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan.

ЛАЖНА ДРЖАВА ПРЕТИ СРБИМА: Разоткривена подла акција обавештајаца тзв. Косова

Ilustracija policija Foto I. Radulović

Redakciji "Kosovo onlajn" javilo se nekoliko bivših policajaca koji su bili suspendovani od strane vlasti u Prištini, pa čak i optuženi i držani u višemesečnom pritvoru za različita krivična dela pod lažnim dokazima, sa tvrdnjom da se na njih vrši pritisak obaveštajne strukture tzv. Kosova kako bi se vratili na posao i pokazali kako navodno Srbi hoće da se vrate u policiju.

Kako navode, na početku im je nuđeno da se aktiviraju kao policajci, a da će im zauzvrat biti oprošteni "prekršaji" koje su navodno počinili, pa čak i isplatile zarade za period kada su bili pod suspenzijom, uz obavezu da u uniformi provedu najmanje dve godine.

Nakon toga od strane obaveštajaca lažne države usledila je direktna pretnja, da će u slučaju da odbiju taj predlog po postupcima koji se vode protiv njih, ostatak vremena do suđenja provesti u pritvoru.

Bivši policajci su zahtevali da im se zaštiti identitet kako ne bi imali više problema nego što ih sada imaju sa prištinskim "institucijama", ali kažu da osećaju strah za svoju bezbednost i sigurnost svojih porodica.

Ipak, u narednom periodu ostaje da se vidi epilog ove priče, kao i da li će ovi bivši policajci ostati čvrsti u stavu sa budu uz svoj narod i ne podlegnu uceni, ili će prihvatiti da izvršavaju naloge onih koji ih ucenjuju i koji su ih u prethodnom periodu maltretirali i ugnjetavali sudskim postupcima.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori