DIKTATORSKI KURTIJEV REŽIM PODSTIČE NASILJE: Lazar je pretučen samo zato što je Srbin

Novosti online

22. 01. 2023. u 16:01

DIKTATORSKI režim Aljbina Kurtija svojim delovanjem i političkim izjavama promoviše i podstiče nasilje kao način za rešavanje političkih problema, saopštila je Srpska lista i najoštrije osudila napad na Lazara M. koga su četvorica Albanaca jutros pretukla u Suvom Dolu.

ДИКТАТОРСКИ КУРТИЈЕВ РЕЖИМ ПОДСТИЧЕ НАСИЉЕ: Лазар је претучен само зато што је Србин

Foto: EPA/ D. Zečević/ilustracija

Srpska lista je naglasila da je ovo četvrti napad na srpsku decu u svega par nedelja.

- Ničim izazvan, podli napad na srpskog dečaka Lazara M. od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu pred očima Kurtijevih specijalaca je nastavak užasnog plana Aljbina Kurtija da se Srbi zastraše i proteraju sa Kosova i Metohije. Nakon pokušaja ubistva Stefana i Miloša u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Klokotu, u svega par nedelja petnaestogodišnji Lazar M. je četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti". navode iz Srpske liste.

Kako dodaju, Lazar je pretučen samo zato što je Srbin.

- Svesni da će i ovaj napad neko relativizovati želimo da naglasimo da su ove siledžije i ekstremisti Lazara pretukli samo zato što je Srbin, i zato što je višegodišnja praksa da se oni koji napadaju Srbe, našu decu i imovinu ne kažnjavaju - navode iz Srpske liste.

Smatraju da je najopasnije ćutanje međunarodnih predstavnika.

- Srpska lista osuđuje ovaj podli napad na Lazara, jer je to napad na svako srpsko dete, i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima, ujedno zahtevamo da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se esktremisti odvratili od napada na Srbe, našu decu i imovinu - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!