MALI ODGOVORIO NIKEZIĆU: "Znamo kako izgleda i odlično se sećamo investicione apatije koju smo živeli toliko godina"

Novosti online

20. 01. 2023. u 11:56

MINISTAR finansija Siniša Mali odgovorio je danas na Fejsbuku na nove kritike Dušana Nikezića, potpredsednika Stranke slobode i pravde.

МАЛИ ОДГОВОРИО НИКЕЗИЋУ: Знамо како изгледа и одлично се сећамо инвестиционе апатије коју смо живели толико година

Foto: RTS Printskrin

- Zanimljivo je da potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić neuspehom smatra što se za srpske državne hartije od vrednosti na jučerašnjoj aukciji nadmetalo više do 500 svetskih investitora nudeći novac za kupovinu evroobveznica u godini kada je novac najdeficitarnija roba na tržištu. U domaćoj javnosti možda možete da ostvarite svoje kratkoročne ciljeve obmanama, u svetskoj, ozbiljne analize prethode ulaganju svakog dolara. A svetski investitori su nam juče nudili više od 11 milijardi dolara - navodi Mali.

- Nema investitora koji će svoj kapital plasirati u prezaduženu zemlju na ivici bankrota. To smo bar osetili, znamo kako izgleda i odlično se sećamo investicione apatije koju smo živeli toliko godina dok su zemljom upravljali oni koji su se vodili principima koje i Vi danas propagirate. Srbija će krajem januara otplatiti još 100 milijardi dinara kredita, čime će se udeo javnog duga Srbije u BDP-u spustiti na 50,2 odsto na kraju meseca januara. Znate odlično šta to znači, naročito ako se uporedi sa prosečnim javnim dugom zemalja Evropske unije koji prelazi 90 odsto - dodaje ministar Mali.

- Koliko se sećam, kritikovali ste i aranžman sa MMF-om, a juče nam je upravo taj aranžman bio dodatna garancija i sigurnost pred investitorima da smo stabilna, jaka zemlja, koja će održati rast, izboriti se sa inflacijom i svetskim nestabilnostima, nastaviti razvoj i rast privrede. Prošli smo MMF test, prošli smo test međunarodne investicione javnosti, samo Nikeziću, srećom, na Vašim testovima padamo. Neka se samo tako nastavi, možemo sa tim da živimo. I to odlično - zaključuje Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!