ĐILASOVA BRUKA: Ne smeta im nezavisno Kosovo, podržavaju hajku protiv prijatelja Srbije

V.N.

19. 01. 2023. u 12:18

SNAŽNO podržavamo inicijativu Evropskog parlamenta da se pokrene istraga protiv komesara za proširenje Olivera Varheljija zbog toga što, kako je u inicijativi rečeno, "namerno nastoji da zaobiđe i potkopa ulogu demokratskih reformi i reformi vladavine prava u zemljama koje hoće da se pridruže Uniji".

ЂИЛАСОВА БРУКА: Не смета им независно Косово, подржавају хајку против пријатеља Србије

Foto: Ilustracij/Tanjug/Stranka slobode i pravde

Ovo je danas saopštila Stranka slobode i pravde pridružujući se tako "inkviziciji" EU koja se ustremila na mađarskog zvaničnika zahtevajući od Evropske komisije da protiv njega pokrene istragu pod optužbama da krši kodeks ponašanja. Podrška Đilasove partije "streljačkom vodu" briselskih birokrata, koji su u svojoj rezoluciji Beogradu sasuli niz ucena i zahteva, a koji su sada svoju paljbu usmerili u iskrenog i jedinog prijatelja Srbije u vrhuški kluba 27, predstavlja vrhunac političkog cinizma i nekorektnosti.

Đilasovima očigledno nije zasmetalo to što Evropski parlament podržava članstvo tzv. Kosova u EU i što je po njima njegova nezavisnost nepovratna, niti što su evroposlanici zatražili da se dijalog Beograda i Prištine okonča međusobnim priznavanjem, niti što je u besprizornoj rezoluciji Dejvida Mekalistera naša zemlja optužena za pretnje Kurtijevim siledžijama. O tome ni reč nisu rekli, ali su se zdušno založili da se "skine glava" Varheljiju.

Želeći očigledno da Mađara predstave kao nekakvog Vučićevog zaštitnika, u SSP podsećaju da su "godinama opominjala Evropsku uniju da ne okreće glavu od urušavanja osnovnih načela EU, vrednosti i principa, naročito vladavine prava i pravne države, slobode medija i slobodnih i demokratskih izbora".

Sada su krivca za sve to našli u Varheljiju, koji je u svim evropskim forumima štitio državu Srbiju, a ne njenu vlast. Podsetimo, protivio se nerazumnim pritiscima na Beograd da uvede sankcije Rusiji, "jer se mora razumeti politički kontekst u Evropi". On godinama stoji na čvrstom stanovištu da EU nije kompletna bez naše zemlje i da treba ubrzati prijem. Osim toga, Varhelji dolazi iz države čiji premijer i šef diplomatije javno govore da će Budimpešta glasati protiv aplikacije lažne države Kosovo za članstvo u EU i svim njenim telima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!