VOĐA TERORISTA OVK HOĆE NA SLOBODU: Redžep Seljimi ponovo podneo zahtev, sud strahuje da bi mogao da pobegne

Novosti online

08. 01. 2023. u 09:28

BIVŠI poslanik Samoopredeljenja Redžep Seljimi, koji je kao jedan od nekadašnjih lidera terorističke OVK optužen za ratne zločine, ponovo je zatražio da bude pušten iz haškog pritvora i dobije mogućnost da se brani sa slobode.

ВОЂА ТЕРОРИСТА ОВК ХОЋЕ НА СЛОБОДУ: Реџеп Сељими поново поднео захтев, суд страхује да би могао да побегне

Foto: Profimedia

Preko svog advokata Džefrija Robertsa, Seljimi je podneo nove uslove kojih je spreman da se pridržava ako mu se dozvoli da bude pušten iz pritvora.

Jedan od tih uslova je i predaja putnih isprava i lične karte kako bi uverio sud da ne može putovati.

- Gospodin Seljimi predao bi svoj pasoš i sve druge važeće putne isprave ovlašćenim službenicima, uključujući i svoju ličnu kartu koja omogućava putovanje u Albaniju - rekao je advokat Roberts.

Odbrana je ukazala da u Seljimijovoj kući postoji i prostorija u kojoj će se obavljati sve vanporodične posete u prisustvu službenika policije tzv. Kosova.

- U kući je predviđena posebna prostorija u kojoj će se sve posete van porodice obavljati u prisustvu službenika (tzv.) Kosovske policije koji bi čuvali stan, koja bi bila pod video nadzorom koji će snimati ili prenositi sve vanporodične sastanke kako bi čuvari mogli nadgledati, ali i Sekretarijat suda pratiti - naveo je Roberts.

Roberts je predložio da se Seljimi pusti na slobodu do 29. januara, kada će biti dostavljeni neredigovani iskazi zaštićenih svedoka Tužilaštva.

Seljimi je optužen za progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, mučenje i ubistva.

Sud je ranije isti zahtev već jednom odbio uz argument da postoji rizik da bi Seljimi, ukoliko bi bio privremeno oslobođen, mogao da pobegne, utiče na svedoke, opstruiše rad Suda ili ponovi krivično delo.

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: RUSI IZVESTILI O NAPADU NA DECU - Snimci agencije "Ruptly" iz Gračanice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu