TRAJKOVIĆU STANJE POGORŠANO, SUTRA SE ČEKA ODLUKA ZA ADŽIĆA: Advokat uhapšenih Srba na KiM se nada da će obojica biti uskoro na slobodi

Tanjug

04. 01. 2023. u 19:50

DEJAN Vasić, advokat uhapšenog Slađana Trajkovića, izjavio je danas da je njegovom klijentu bitno pogoršano zdravstveno stanje i da će tražiti da Trajkoviću pritvor bude zamenjen kućnim pritvorom.

ТРАЈКОВИЋУ СТАЊЕ ПОГОРШАНО, СУТРА СЕ ЧЕКА ОДЛУКА ЗА АЏИЋА: Адвокат ухапшених Срба на КиМ се нада да ће обојица бити ускоро на слободи

Foto: D. Milovanović

Vasić, koji zastupa i uhapšenog Miljana Adžića, rekao je da će sutra ili prekosutra biti doneta odluka o tome da li će mu biti produžen pritvor.

- Trajkovićevo stanje je pogoršano nakon što mu je izvedena intervencija pošto je imao izraslinu na glavi koja je hirurški otklonjena. Rana se zatim inficirala i potrebni su mu posebni specijalistički pregledi. On je u dosta teškom zdravstvenom stanju, s obzirom da je hronični bolesnik od dijabetesa i ima cirozu jetre - rekao je Vasić za Tanjug.

On navodi da će od Osnovnog suda zahtevati zamenu mere sudskog pritvora kućnim pritvorom.

- I ranije su se dešavali slučajevi da za to krivično delo bude odbrana sa slobode, s obzirom da se radi o licu koje živi na KiM - dodao je Vasić.

Slađan Trajković se trenutno nalazi u pritvornoj jedinici u Podujevu, a terete ga za navodne ratne zločine protiv civilnog stanovništva u Vučitrnu 1999. godine.

Vasić kaže da je Trajković snažno motivisan da učestvuje u istrazi i da dokaže svoju nevinost i da nema nikakve veze s krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Što se tiče Adžića, Vasić kaže da je za njega zatraženo produženje pritvora od još 60 dana, a odluka o tome biće doneta sutra ili prekosutra.

Adžić se tereti za blaža krivična dela u Zvečanu tokom protesta prošle godine.

- Siguran sam da će se, pod bilo kojim političkim uslovima da se istraga sprovede, pokazati da su obojica nevini - poručio je Vasić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada