SRBI SPREČILI ROSU DA KRENU KA LEPOSAVIĆU: Nikle nove barikade kod sela Kamenica i Vuče

D. Z.

27. 12. 2022. u 13:00

OSIM barikade postavljene kod Tehničke škole na ulazu u severni deo Mitrovice iz pravca tzv. Bošnjačke mahale, Srbi sa severa Kosova i Metohije postavili su danas nove barikade, i to na mostu koji iz pravca Dudinog krša vodi prema gradu, dok su oko podneva dve barikade postavljene i na lokalnim putevima u opštini Leposavić u selima Kamenica i Vuča.

СРБИ СПРЕЧИЛИ РОСУ ДА КРЕНУ КА ЛЕПОСАВИЋУ: Никле нове барикаде код села Каменица и Вуче

foto D.Z.

Inače, na mostu koji iz pravca Dudinog Krša vodi ka severnom delu Mitrovice postavljen je kamion tako da se iz pravca magistralnog puta Priština–Leposavić ne može ući u grad, a postavljanjem barikada u selima Kamenica i Vuča blokirani su i svi prilazi Leposaviću.

Meštani sela Kamenica i Vuča inače su podigli danas nekoliko barikada, nakon što je oko podneva nekoliko džipova, u kojima su bili specijalci kosovske policije, pokušali da prođu magistralnim putem ka Leposaviću.

Barikade kod Tehničke škole i na mostu kod Dudinog krša prve su barikade u opštini severna Mitrovica, dok je prva barikada na severu u Rudaru kod krsta u opštini Zvečan podignuta pre osamnaest dana.

Srbi su blokirali deonicu putnog pravca Priština-Leposavić u opštini Zvečan u znak protesta zbog, kako tvrde, neosnovanog hapšenja Srba.

Osim zahetva da se oslobode trojica uhapšenih Srba, Miljan Adžić, Dejan Pantić i Slađan Trajković, Srbi na barikadama traže povlačenje specijalaca Rosu sa severa KiM, ukidanje tajnih spiskova za hapšenje Srba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)