KURTI JE OTIŠAO KORAK DALJE: Antisrpski režim u Prištini nakon ukidanja prava Srbima udario i na patrijarha

Novosti online

26. 12. 2022. u 16:57

IZ SRPSKE liste su danas poručili da je Kurtijev antisrpski režim, nakon ukidanja svih prava Srbima na KiM, otišao korak dalje, sprečavajući poglavara Srpske Pravoslavne Crkve patrijarha Porfirija da bude sa svojim vernim narodom i u svojoj crkvi.

КУРТИ ЈЕ ОТИШАО КОРАК ДАЉЕ: Антисрпски режим у Приштини након укидања права Србима ударио и на патријарха

Foto: Profimedia

- U danu kada hrišćani po Gregorijanskom kalendaru proslavljaju Božić i mole se za mir, Aljbin Kurti i njegove sluge ne dozvoljavaju da patrijarh srpski bude uz svoj narod, i još jednom svojim autoritetom pozove na mir i suživot na ovim prostorima - navode iz Srpske liste.

Navodi se da je lako shvatiti revolt i ogorčenost svakog pravoslavca zbog ove sramne i ničim izazvane odluke.

- Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj sraman čin diktatorskog režima u Prištini i poziva sve koji se smatraju borcima za ljudska prava da podignu glas i osude ovakvo ponašanje represivnog režima u Prištini - istakli su iz Srpske liste.

Dalje kažu da svi licemeri koji govore o slobodi kretanja na severu imaju priliku sada da javno osude ukidanje prava na slobodu kretanja od strane Aljbina Kurtija srpskom narodu, pa čak i patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju.

- Ćutanje na ovo grubo kršenje osnovnih prava srpskog naroda biće mrlja na obrazu međunarodne zajednice i pobornika i boraca za ljudska prava - zaključuju iz Srpske liste.

BONUS VIDEO: Kfor i Euleks doveli Kurtijeve Rosu specijalce sa snajperom u Leposavić!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri