POLICIJA LAŽNE DRŽAVE OJAČAVA BARIKADE: Pokret Kurtijevih specijalaca pred veliki protest u Rudaru (FOTO)

D. Z.

22. 12. 2022. u 10:09

POLICIJA tzv. Kosova počela je da ojačava barikade na Bistričkom mostu, uoči današnjeg velikog protesta Srba u Rudaru, koji će početi u 12 časova.

ПОЛИЦИЈА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ ОЈАЧАВА БАРИКАДЕ: Покрет Куртијевих специјалаца пред велики протест у Рудару (ФОТО)

Foto: D. Z.

Naši ljudi već 13. dan ne odustaju od zahteva za oslobađanje Dejana Pantića i ostalih srpskih građana koje je policija tzv. Kosova prethodnih dana uhapsila bez osnova.

Predsednik Aleksandar Vučić je Srbima uputio poruku podrške, ističući da oni traže samo ono što pripada svim civilizovanim ljudima u Evropi.

- Na šta svi drugi imaju pravo, samo je Srbima uskraćeno. Da budu slobodni, da imaju pravo da se kreću, da idu u škole i bolnice, da čuvaju živote i perspektivu svoje dece. Traže da budu pušteni na slobodu oni koji su bez ikakvog razloga uhapšeni. Traže da se povuku oni koji su sa dugim cevima došli bez prava da okupiraju sever Kosova i Metohije - rekao je on.

Na barikadama Srbi su još jednu noć proveli pod otvorenim nebom, u uslovima velike hladnoće, ali rešeni da istraju.

"Krizni štab srpskog naroda sa severa Kosova" pozvao je sve da danas dođu na protest zbog pretnji Aljbina Kurtija, koji je prethodnih dana otvoreno pretio ubijanjem Srba na barikadama.

- Pozivamo srpski narod koji živi na Kosovu na najveći javni protest ikada, koji će se održati u četvrtak, 22. decembra, u 12 časova u Rudaru kod krsta, gde će naš narod koji čine naši lekari, profesori, nastavnici, rudari, naša rodbina, komšije, majke, sestre da se okupimo da pošaljemo jasnu zajedničku poruku da se ne slažemo sa progonom i ubistvima i da sever Kosova nije ni nemački ni Kurtijev, već mesto gde živimo i gde želimo ostati i opstati - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!