LEKARI NA BARIKADAMA PROTIV KURTIJEVOG TERORA: Dr Elek sa kolegama spasio nebrojene živote, sada brane prava svog naroda (FOTO)

Novosti online

17. 12. 2022. u 17:41

SRBI sa severa Kosova i Metohije danima na barikadama istrajno, na miran i demokratski način iskazuju svoje nezadovoljstvo zbog hapšenja sunarodnika i prisustva sve većeg policije tzv. Kosova koja u blokadi drži sever Kosova i Metohije.

ЛЕКАРИ НА БАРИКАДАМА ПРОТИВ КУРТИЈЕВОГ ТЕРОРА: Др Елек са колегама спасио небројене животе, сада бране права свог народа (ФОТО)

Foto: Novosti

Vlasti u Prištini novim hapšenjima, pretnjama i ucenama pokušavaju da zastraše ovdašnje Srbe, ali oni ne odustaju od svoje borbe za očuvanje života i identiteta  na ovim prostorima.

Na barikadama se nalaze svi, studenti i profesori,  domaćice i akademski građani, kao i doktori koji bitku za život vode na svom poslu  i ovde, sa svojim sunarodnicima.

Profesor doktor Zlatan Elek, koji je u operacionoj sali uklonio nebrojene barikade, ovih dana svaki svoj slobodan trenutak provodi sa svojim sugrađanima, koji na miran način iskazuju protest zbog toga što Priština nad našim narodom vrši neviđeni teror.

- Primorani smo da budemo ovde, ovo je naša reakcija na svakodnevne, neprimerene  akcije vlasti u Prištini protiv našeg naroda - naglašava doktor Elek.

On podvlači da je ovo odgovor vlastima u Prištini koje kaže da se na barikadama nalaze kriminalci.

- Mi smo obični građani, naoružani samo dobrom voljom za opstanak i ostanak na ovim prostorima i bićemo ovde sve dok bude bilo potrebno i dok se ne oslobode naši nepravedno uhapšeni građani, a jedinice Rosu, kojima nije mesto ovde, ne povuku sa severa Kosova - poručuje doktor Elek.

On ponavlja da  profesori i akademski građani, koji se svakodnevno nalaze na barikadama, predstavljaju uzor kako se ponaša pošten  i patriotski opredeljen građanin.

- Rođen sam ovde, ovde su grobovi mojih predaka. U kakvoj demokratiji živimo, pokazuje i to da groblje u južnom delu možemo da  posetimo samo nekoliko puta godišnje i sveće palimo na oskrnavljenim grobovima. Ako je to demokratija, onda smo razočarani njom - zaključuje doktor Elek.

(TV Most)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri