RUSIJA ČVRSTO STOJI UZ SRBIJU: Kremlj će podržati mogući zahtev Beograda za sednicu u Savetu bezbednosti

Novosti online

12. 12. 2022. u 20:22

MOSKVA će podržati obraćanje Srbije Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u slučaju da Beograd preda zahtev za održavanje sednice u vezi sa situacijom na Kosovu, rečeno je novinarima u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

РУСИЈА ЧВРСТО СТОЈИ УЗ СРБИЈУ: Кремљ ће подржати могући захтев Београда за седницу у Савету безбедности

Foto D. Dozet

- Rusija će podržati obraćanje Srbije Savetu bezbednosti UN u slučaju da Beograd zatraži održavanje sednice - rečeno je u Ministarstvu.

Situacija ne severu Kosova i Metohije je eskalirala nakon hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića. Sever Kosova i Metohije blokirali su što građani, što policija.

Srbi protestuju, a škole na severu danas ne rade. Policija tzv. Kosova zabranila je prolaz i vozilima i pešacima na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Pripadnici Rosu upali su pod punim naoružanjem i s blindiranim vozilima, u objekat velike brane na jezeru Gazivode. Oni su radnika kojeg su zatekli isterali sa objekta i poskidali i isekli srpske zastave koje se tamo nalaze.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024