EVROPO, DA LI VIDIŠ? Dok se Srbi na barikadama bore za goli opstanak, Kurti na sever šalje Rosu sa prstom na obaraču

Novosti online

12. 12. 2022. u 14:17

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upitao je Evropu da li vidi duge cevi Kurtijevih specijalaca na severu.

ЕВРОПО, ДА ЛИ ВИДИШ? Док се Срби на барикадама боре за голи опстанак, Курти на север шаље Росу са прстом на обарачу

Foto: Fejsbuk/Mitropol

- Evropo, da li vidiš duge cevi na severu?! Da li, Evropo, vidiš specijalce iznad bolnice?

Dok se Srbi na barikadama bore za goli opstanak, Kurti na sever šalje Rosu sa prstom na obaraču!  - napisao je Petković i dodao:

- Po kojoj tački bilo kog sporazuma Kurtijevi specijalci borave na severu KiM?

Oni tamo nemaju šta da traže i svako njihovo prisustvo je direktno kršenje sporazuma!

Podsetimo, Kurtijevi specijalci sa dugim cevima nalaze se iznad bolnice u Kosovskoj Mitrovici.

Najnovija provokacija samo je nastavak zastrašivanja u režiji prištinskih vlasti, a što su prošle nedelje demonstrirali upadajući u Kosovsku Mitrovicu. Tada je, kršeći sve dosad postignute sporazume, Kurti poslao oko 300 policajaca, među kojima su bili i specijalci ROSU naoružani dugim cevima.

Drama se nastavila i za vikend, kada je uhapšen Dejan Pantić koji je bio pripadnik kosovske policije sve do odluke Srba da napuste sve institucije na severu KiM, odgovarajući tako na neizdrživ teror kojem su svakodnevno izloženi.

Upravo je neosnovano i nezakonito hapšenje Pantića bilo "okidač" da naši sunarodnici započnu proteste i blokiraju pojedine saobraćajnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (9)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!