NEĆE MOĆI: Mana slepe vere

Piše Filip Rodić

13. 11. 2022. u 09:00

UKRAJINSKA ofanziva na Herson, ali i brojna ranija dešavanja na ukrajinskom ratištu, pokazali su da slepa vera u natprirodne moći ruske vojske, koju mnogi u Srbiji neguju, prosto nije realna. Ali još je gora slepa vera u apsolutnu nadmoć Zapada, što je istorija u više navrata dokazala.

Komentari (9)

Walter Pravicek

13.11.2022. 09:56

Uspoređenje sada povlačenje preko Dnjepra ruske vojske sa civilima,u Hersonu i u drugom svetskom ratu u Stalingradu je bez neke povezanosti.Drugo ratište,drugo naoružanje,te druge prilike.Tako primerice je bilo pre 60 godina u Africi.Važi samo:sada i ovde.Ruska vojska jest močna,ali se radi sada o povlačenju civila,da ne stradaju.Pošto se sada puca iz modernog naoružanja,može se pucati u Herson bez po muke.I mi se nadamo takvim radnjama Ruske vojske.To nisu balavci,to su ratnici.

Aleksa

13.11.2022. 10:36

Uvek dobar gosp. Rodic. Za razliku od nekih drugih novinara, on prethodno istrazuje i cita mnoge vazne knjige, i precizno iznosi dogadjaje, datume imena ljudi….itd Njemu se moze verovati.

Milos Knin

13.11.2022. 10:48

У другом светском рату није само Русија ратовала против Немачке него и Америка…. а и многи други …. Америка је тада у СССР послала милионску помоћ: од камиона до конзерви говеђег меса од којег је преживела руска војска. Данашња Русија је економски слаба и ту све почиње у завршава … а рат у Украјини је брука и срамота за Русе.

Ljubica

13.11.2022. 10:52

Što se mene tiče, ja jedva čekam da se ovo ludilo, koje je u svetu zavladalo što pre okonča u nadi da se neće negde novi front otvoriti.Koliko su dalekosežne ekonomske posledice će tek budućnost pokazati.O zaštiti životne okoline ne smem ni da razmišljam, zvuči kao vic sprovodjenje bilo kakve zelene agende, dok istovremeno svakodnevno putem oružja sva moguca zagadjenja nemilosrdno našu atmosferu zagadjuju.

Mladic

13.11.2022. 12:13

Nije problem Herson problem je sto se Ruska vojska raspala i prije toga rusi nisu vise mogli ici napred stali su na svim frontovima sto znaci uskoro povlacenje sa svih frontova

Deja Vu

13.11.2022. 12:51

RU je ogromna, 'najogromnija', ne ratuje varošanski, već iscrpljivanjem, u tem joj nema para .. 'staljingradska' bitka vodiće se severnije, uzalud ginuti južno, tu nek protivnik zalud troši snage