VUČIĆ NAKON RAZGOVORA SA BORELJOM I LAJČAKOM: Istakao sam da Priština konačno treba da počne da ispunjava obaveze

Tanjug

11. 11. 2022. u 14:56

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Parizu sa šefom diplomatije Evropske unije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, evropskom putu Srbije, ali i usklađivanju spoljne politike Srbije sa EU.

ВУЧИЋ НАКОН РАЗГОВОРА СА БОРЕЉОМ И ЛАЈЧАКОМ: Истакао сам да Приштина коначно треба да почне да испуњава обавезе

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Istakao sam da je od najvećeg značaja da evropske institucije i zemlje članice EU ostanu pri čvrstom stavu da Priština konačno treba da krene da ispunjava preuzete obaveze, što se, pre svega, odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, čime bi i u praksi pokazali navodnu privrženost nastavku dijaloga i rešavanju svih otvorenih pitanja - naveo je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

On je dodao da se sa sagovornicma saglasio da je neophodno spustiti sve tenzije, smiriti napetosti i racionalno rešavati probleme, na čemu Srbija uvek insistira.

Predsednik Srbije, koji boravi u dvodnevnoj poseti Parizu gde prisustvuje mirovnom forumu, imao je radni ručak s Lajčakom i Boreljom.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (34)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna