VANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE: Haradinaj moli Kurtija da prihvati zahtev Amerike - Moramo da slušamo Vašington

Novosti online

03. 11. 2022. u 18:02

PREDSEDNIK Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je na vanrednoj konferenciji za medije danas saopštio da je samozvanom premijeru tzv. privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju uputio još jedno pismo, u kojem od njega traži da odloži sprovođenje odluke za registarske tablice, prenosi Koha.

ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ: Харадинај моли Куртија да прихвати захтев Америке - Морамо да слушамо Вашингтон

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Poslao sam pismo (samozvanom) premijeru. Zamolio sam ga da hitno prihvati zahtev Amerike za odlaganje odluke o nelegalnim tablicama na traženi rok i da obustavi sve radnje za sprovođenje predmetne odluke - navodi Haradinaj.

Haradinaj smatra da sve akcije tzv. vlade lažne države Kosovo treba da budu u koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama.

- Molim (samozvanog) premijera da ne preduzima nikakve radnje koje ugrožavaju bezbednost zemlje, u bilo kom njenom delu, bez pune koordinacije sa Sjedinjenim Američkim Državama do postizanja konačnog dogovora. Zamolio sam (samozvanog) premijera da kontaktira nacionalnog savetnika predsednika Bajdena Džejka Salivana da razjasni i precizira akcije koje produžavaju aktuelnu bezbednosnu situaciju u regionu do konačnog sporazuma (tzv.) Kosova i Srbije (Beograda i Prištine) o "međusobnom priznanju" - rekao je Haradinaj.

Ovi zahtevi, dodaje Haradinaj, dolaze nakon zabrinutosti oko situacije na severu i bezbednosne situacije u pojasu administrativne linije između Kosova i Metohije i uže Srbije.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada