"OVDE STE UVEK DOBRODOŠLI": Predsednik Vučić ispratio šeika Mohameda bin Zajeda (FOTO)

Novosti online

11. 10. 2022. u 13:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je na aerodromu Nikola Tesla ispratio šeika Mohameda bin Zajeda el Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

ОВДЕ СТЕ УВЕК ДОБРОДОШЛИ: Председник Вучић испратио шеика Мохамеда бин Заједа (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Hvala vam, dragi prijatelju Mohamedu bin Zajed, na poseti i iskrenom prijateljstvu prema Srbiji. Ovde ste uvek dobrodošli - napisao je predsednik na Instagramu.

Predsednik je juče, posle razgovora sa Muhamedom bin Zajedom, rekao da je on veliki, iskreni prijatelj Srbije, i izrazio nadu da će uspeti da ga zainteresuje za još neke investicije.

- Danas je u posetu Srbiji stigao predsednik UAE šeik Muhamed, naš veliki prijatelj. Vema sam srećan što imamo priliku da sa njim razmenimo mišljenje i danas i večeras, kada će sa nama biti premijerka i veliki broj ministara. Mnogo toga možemo da naučimo, sagledamo i vidimo kakvi su planovi i očekivanja. Ako neko zna šta je to što možemo da očekujemo po pitanju cena i količina nafte onda je to on - naglasio je Vučić sinoć.

Preneo je da je iz razgovora, koje je imao s njim, neke okvirne stvari već saznao, što je važno kako bismo znali šta nam je činiti u narednom periodu.

- Razgovarali smo o celokupnoj situaciji i u Ukrajini i regionu. Upoznao sam ga s tim šta je to što se očekuje od Srbije sa zapada, šta je to i pod kakvim se sve, neko bi ih nazvao pritiscima, neko drugim imenom, nalazimo - dodao je on.

Vučić je izrazio zahvalnost šeiku Muhamedu na svakoj vrsti podrške i pomoći, podsetivši da milijardu dolara sa kamatnom stopom od tri odsto, koje je Srbija dobila od Emirata, pod ovakavim uslovima, predstavlja gotovo neverovatnu stvar za našu zemlju.

BONUS VIDEO: KARAĐORĐEVO ZVONO ODJEKUJE 210 GODINA - Vožd ga je darovao da bi objavilo slobodu narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (72)

NESKRIVENO LICEMERJE ZAPADA I BEZOBRAZLUK DORE BAKOJANI: Važne tačke Vučićevog govora nakon jučerašnje vojne vežbe Vihor 2024