TOKOM GOVORA U UN VUČIĆ ISTAKAO: Srbija žrtva hibridnog rata dela međunarodne zajednice! (VIDEO)

Novosti online

22. 09. 2022. u 00:37

GOVOREĆI na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u NJujorku, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da region Balkana ne može da podnese još jedan sukob.

ТОКОМ ГОВОРА У УН ВУЧИЋ ИСТАКАО: Србија жртва хибридног рата дела међународне заједнице! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Prema njegovim rečima, "Beograd ovaj proces vodi u veoma kompleksnim okolnostima u kojima je prisutan hibridni rat i prljava kampanja u delu međunarodne javnosti protiv naše zemlje na različitim poljima."

- Dovoljno je da vas samo podsetim na citate i navode svetskih medija da će Srbija napasti svoje susede i da predstavlja pretnju po regionalnu stabilnost. Naravno, to se nikada nije dogodilo, i to je bila samo jedna u nizu brojnih laži protiv Republike Srbije. Srbija je okarakterisana kao potencijalni faktor destabilizacije u regionu, samo zato da ne bi govorila istinu - da princip nepovredivosti granica mora podjednako da važi za sve - istakao je Vučić.

On je naglasio da je "Srbija bila i biće faktor stabilnosti u celom regionu."

- Srbija, uprkos mnogim neistinama i falsifikatima, podržava Dejtonski mirovni sporazum. Teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i integritet Republike Srpske unutar Bosne i Hercegovine. I zato što je smatrala da politika sankcija koje su danas uvedene protiv Ruske Federacije nikome ne može doneti dobre rezultate - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (77)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti