ĐORĐE

Boris Subašić

16. 09. 2022. u 08:30

SMRT velikog humaniste i lekara, akademika dr Zorana Krivokapića, vaskrsla je priču o zločinu nad Đorđem Martinovićem, koga su 1985. albanski teroristi nabili na kolac sa flašom na vrhu, a koja se slomila i pokidala mu utrobu.

ЂОРЂЕ

Novosti

Krivokapić je bio jedini lekar koji se 1986. usudio da ga prati na operaciju u London, rizikujući karijeru, a možda i više. Jer, godinu dana posle silovanja Martinovića žrtva je, po naredbi vrha vlasti SFRJ, oklevetana kao nastrana osoba koja se sama nabila na kolac!

Silovanje Martinovića preraslo je u silovanje zdravog razuma i srpskog naroda na KiM. Praktično su amnestirani zločini albanskih terorista, koji su napastvovali srpske devojčice i starice, kamenovali đake, vadili oči stoci, uništavali letinu, a ključni saradnici zločinačke montaže bili su - Srbi.

Od Martinovića, dok je ležao u agoniji, dan posle nabijanja na kolac, izvesni pukovnik JNA Ivanović pokušavao je da iznudi izjavu da nije napadnut već da se samozadovoljavao flašom. Kada nije uspeo, policiji je dao lažni iskaz na kome je bazirano zvanično saopštenje o Martinovićevoj nastranosti i obmani. Supruga Predraga Đekića, novinara koji je prvi izvestio o zločinu nad srpskim domaćinom, surovo je isprebijana na ulici, ali policija nije reagovala, kao ni na prijavu Branka Simonovića, koga su zločinci, braća Šemsiu, pokušali da siluju kao Martinovića.

Priznanje o nastranosti pokušali su od Martinovića da iznude, u pauzi teških operacija, prištinski istražni sudija Trumpić, okružni javni tužilac Popović i veštak Marković, koji je dao i lažnu dijagnozu. Posle nje je došla izopačena presuda bez suda, koju je izrekao Stane Dolanc, svemoćni gospodar jugoslovenske Udbe proglasivši Martinovića "prvim srpskim samurajem, koji je izvršio harikiri". Uz svesrdnu pomoć braće Srba, razume se...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!