BRNABIĆ: Nemam nijedno pravo više nego vi, borim se i pomerila sam granice makar za jedan metar

Novosti online

13. 09. 2022. u 20:39

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić govorila je danas na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima u okviru Evroprajda u beogradskom Domu omladine.

БРНАБИЋ: Немам ниједно право више него ви, борим се и померила сам границе макар за један метар

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Brnabić je na ulazu dočekalo 20-ak mlađih pripadnika LGBT zajednice, koji su izrazili svoje nezadovoljstvo odlukom MUP-a da ne odobri ni jednu šetnju koja je bila zakazana za subotu, kako šetnju u okviru Evroprajda, tako i šetnju takozvanih antiglobalista.

Ista grupa mladih, tokom obraćanja predsednice Vlade, uzvikivala je da žele prajd. Za to vreme, Brnabić je strpljivo sačekala da svaki put završe skandiranje i pokušala da im se obrati.

 - Ja sam proširila granice makar za jedan metar, vi uradite isto to i biće nam svima bolje. Ali molim vas da prestanete da kritikujete stvari koje se 80% vas ne bi usudilo da uradi - rekla je između ostalog Brnabić.

Uprkos sve glasnijem skandiranju dve do tri desetine mladih iz poslednjih redova, Brnabić je sačekala da se svi umire i pokušala da im objasni da ni na koji način nije privilegovana, da nema veća prava od njih kao pripadnica LGBT zajednice i da nije jedina u Srbiji koja živi u neregistrovanoj zajednici i ima dete. 

 - Ja se nisam venčala i nisam u registrovanom partnerstvu. Ja ne mogu da usvojim svoje dete. Ja nisam jedina gej osoba u Srbiji koja živi u partnerstvu i koja ima dete u ovoj zemlji - rekla je premijerka.

Premijerka je nastavila da čeka pauzu u glasnom skandiranju mladih, koji su pred kraj njenog govora uzvikivali parolu “šetamo u subotu”.

Ono što pripadnici LGBT zajednice u sali možda nisu čuli od buke jeste odgovor premijerke kojim je u stvari podržala one koji njen govor prekidaju.

 - I niko ne može da vas spreči u tome. Niko vas ne može u tome sprečiti to je vaše osnovno ljudsko pravo - zaključila je Brnabić.

BONUS VIDEO:

VIJORE SE TROBOJKE: Pogledajte doček za Anu Brnabić u manastiru Banjska na Kosovu i Metohiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!