OPASNOST JE BLISKA, OBJEKTIVNA I OZBILJNA Vučić: "Nije Srbija više onako slaba kao što je bila 1998, 1999, 2004. i 2008. godine

Novosti online

13. 09. 2022. u 10:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić upozorio je u svom današnjem izlaganju na posebnoj sednici parlamenta da je Srbija zbog poteza Prištine izložena značajnim bezbednosnim izazovima i da Srbija ni na koji način nije uticala na generisanje krize.

ОПАСНОСТ ЈЕ БЛИСКА, ОБЈЕКТИВНА И ОЗБИЉНА Вучић: Није Србија више онако слаба као што је била 1998, 1999, 2004. и 2008. године

Foto: Printscreen/Pink

- Sada dolazimo do samog izveštaja. Nalazimo se u trenutku kada je Srbija zbog poteza

Prištine izložena značajnim bezbednosnim izazovima. Čini mi se da i sami to možete da razumete i osetite. Želim da vam kažem da imamo sve veće prisustvo specijalaca prištinske policije na severu KiM. Govoriću i o utvrđivanju njihovih položaja. Ovde nema nikakvog stvaranja kriza sa srpske strane, kako to ovde govore neki domaći političari. Opasnost je bliska, objektivna i ozbiljna. O tome najbolje mogu da vam posvedoče predstavnici srpskog naroda i institucija sa KiM koji su danas ovde. Srbija ni na koji način nije uticala na generisanje krize. Mi smo i dalje opredeljeni za dijalog - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da smo uvek pokazivali konstruktivnost, ne iz straha od 3.000 NATO vojnika, pošto mi imamo više i nismo slabije naoružani, ali bismo time izazvali katastrofu.

- Moramo voditi ljude u svakom gradu. Nije Srbija više onako slaba kao što je bila 1998, 1999, 2004. i 2008. Naše vojne i policijske snage su danas desetostruko jače. Ali mi danas posedujemo i više pameti i mudrosti, i uradićemo sve što je u našoj moći da sačuvamo mir za naš narod na KiM, ali i za celu Srbiju. Ako dođe do bilo kakvog sukoba, to bi bila katastrofa za celu Srbiju - izjavio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (31)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna