ODRŽANE KONSULTACIJE NA ANDRIĆEVOM VENCU: Predsednik Vučić razgovarao sa predstavnicima SVM, "Zavetnicima" i "Patriotskim blokom" (FOTO)

Tanjug

15. 07. 2022. u 07:39 >> 14:01

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić danas je nastavio konsultacije o mandataru nove vlade sa predstavnicima lista čiji su kandidati za poslanike ušli u Skupštinu Srbije.

ОДРЖАНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ НА АНДРИЋЕВОМ ВЕНЦУ: Председник Вучић разговарао са представницима СВМ, Заветницима и Патриотским блоком  (ФОТО)

Foto: Tanjug

 

 

 

Kod predsednika i lista "Patriotski blok"

Na konsultacije o mandataru nove vlade kod predsednika Aleksandra Vučića stigli su i predstavnici liste "Boško Obradović - Srpski pokret Dveri, POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije".

Delegacija, predvođena liderom Dveri Boškom Obradovićem, stigla je na Andrićev venac oko 12.45.

Lista "Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije" imaće 10 poslanika u budućem sazivu republičkog parlamenta.

Vučić je prethodno razgovarao sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara i Zavetnika.

Zavetnici na Andrićevom vencu

Predstavnici Srpske stranke Zavetnici stigli su na Andrićev venac na konsultacije o mandataru nove vlade sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Delegacija Zavetnika, na čelu sa predsednicom Milicom Ðurđević Stamenkovski na sastanak je došla nešto pre 11.30, za kada je zakazan razgovor sa predsednikom.

Zavetnici će u narednom skupštinskom sazivu imati 10 poslanika.

Vučić će danas razgovarati i sa predstavnicima koalicije Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije", a prethodno danas se sastao sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara.

Predsednik sa delegacijom SVM

Delegacija SVM - Ištvan Pastor, Balint Pastor i Elvira Kovač, stigli su na razgovore sa predsednikom nešto pre 10.30.


SVM će u parlamentu imati šest poslanika.

Nakon njih, na Andrićev venac doći će i delegacija Zavetnika i predstavnici koalicije "Patriotski blok", koju čine Dveri i POKS koji predvodi Žika Gojković.
Juče, prvog dana konsultacija, Vučić je razgovarao sa predstavnicima manjinskih lista Koalicije Albanaca doline, "Zajedno za Vojvodinu" i "Muftijin amanet", dok se pozivu na razgovor nije odazvala SDA Sandžaka.

Vučic je na Instagramu najavio da će rezultate i utiske sa konsultacija objaviti po okončanju razgovora sa svima koji će poslanike imati u novom sazivu Skupštine Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)