RAMA: EU nek ne traži od Beograda nešto što ne može da ispuni

Tanjug

06. 07. 2022. u 15:16

PREMIJER Albanije Edi Rama izjavio je danas za holandski list "Folkskrant" da bi trebalo EU da bude oprezna sa Srbijom i da ne traži od Beograda nešto što ne može da ispuni.

РАМА: ЕУ нек не тражи од Београда нешто што не може да испуни

Foto AP

- Srbija ne može brzo da se oslobodi zavisnosti uglavnom od ruskog gasa, ali je tri puta glasala protiv ruske invazije na Ukrajinu u Ujedinjenim nacijama. Ovo je jedinstveno i novo, ovo niko nije očekivao. Međutim, Balkan ostaje nezaštićeni krug. Rat u Ukrajini bi lako mogao da eskalira, pa čak i da dovede do otvorenog sukoba - rekao je Rama, prenela je albanska agencija ATA. Rama je bio u poseti holandskom premijeru Ruteu i izjavio da dugo oseća holandsku blokadu za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, ali da sada vidi velike mogućnosti za saradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)