BRNABIĆEVA ODGOVORILA ŠEHOLIJU: Za kraj, evo još jedne "ratnohuškačke" izjave od mene

Novosti online

06. 07. 2022. u 12:17

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić na Tviteru je komentarisala izjavu Fatmira Šeholija da će "ZSO biti formirana isključivo kada Srbija prizna (tzv.) Kosovo", te da će "zvaničnici Beograda jednom odgovarati za ratnohuškačke izjave".

БРНАБИЋЕВА ОДГОВОРИЛА ШЕХОЛИЈУ: За крај, ево још једне ратнохушкачке изјаве од мене

foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

- O položaju Srba na KiM najbolje govore izjave Fatmira Šeholija, direktora nečega što se ironično zove „Institut za afirmaciju međuetničkih odnosa“ da će „zvaničnici Beograda odgovarati za ratnohuškačke izjave“ i preti nam međunarodnim akterima koji „pomno prate“ naše izjave - navela je Brnabićeva i dodala:

- Kada vam uskrate pravo glasa, kao što je Priština to uskratila Srbima ove godine, sledi ukidanje prava na mišljenje i slobodan govor. Zamislite koliko se Srbi na KiM osećaju slobodno da žive, misle i govore, kada se verbalnim deliktom preti najvišim zvaničnicima Republike Srbije. Šeholi kaže sledeće: ZSO tek kad Srbija prizna Kosovo*, a svi oni koji se zalažu za formiranje ZSO će odgovarati.

- Dakle, pozivanje na poštovanje međunarodnih sporazuma je poziv na rat, a pozivanje na nepoštovanje ovih sporazuma je afirmacija međuetničkih odnosa. Zanimljivo. Samo kao podsetnik, ovo je čovek koji nijednom rečju nije osudio teror nad Dragicom Gašić, jedinom povratnicom u Đakovicu, već je rekao da ona, iako nije kriva, svaki dan treba da se izvinjava. Toliko o afirmaciji međuetničkih odnosa.

Konačno, ovo zaista dovoljno govori o ovdašnjim medijima koji ovakve ljude pozivaju za komentare i mišljenje i tretiraju kao relevantne i kredibilne sagovornike.

Za kraj, evo još jedne „ratnohuškačke“ izjave od mene: „KADA ĆE ZAJEDNICA SRPSKIH OPŠTINA BITI FORMIRANA?“ - kaže Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)