ŠEŠELJ RASKRINKAO BRISEL: Ukrajina neće postati članica EU; Litvanija pucala sebi u glavu; Nemačka žrtvuje svoje stanovništvo zbog SAD

Novosti online

27. 06. 2022. u 08:00

SAMIT u Briselu je iskorišćen kao politička manifestacija protiv Rusije, smatra lider SRS Vojislav Šešelj.

ШЕШЕЉ РАСКРИНКАО БРИСЕЛ: Украјина неће постати чланица ЕУ; Литванија пуцала себи у главу; Немачка жртвује своје становништво због САД

Foto: Printskrin TV Pink

- Nikad Ukrajina neće postati članica EU. Sad se EU igra sudbinom Moldavije. Više godina tamo traje primirje. Nekako se slegla situacija. Ako nisu definitivno rešili problem, bar žive sa tim problemom i uspostavili su nekakvu komunikaciju i nema međusobnog ubijanja - rekao je Šešelj u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Lider radikala je citirao svog prijatelja, direktora ruske državne svemirske agencije Roskosmos Dmitrija Rogozina i objasnio da je "Litvanija pucala sebi u glavu, a ne u nogu".

- Litvanija je izgubila pravo na postojanje zato što je ugovor sa Rusijom o slobodnom transportu između Kalinjingradske oblasti i Belorusije bio jedan od temeljnih državnih ugovora. Na osnovu toga joj Rusija nije sprečila nezavisnost, nije joj sprečila ulazak u EU i NATO pakt. Sad je Litvanija sve dovela u pitanje i sad će Državna duma Rusije da izglasa poništavanje odluke o saglasnosti da Litvanija, Letonija i Estonija postanu nezavisne države - predviđa dr Vojislav Šešelj.

Lider SRS kaže da Rusija ima argumente za takvu odluku jer je u vreme careva mahom zlatom plaćala te teritorije.

- Dakle, sve se iskomplikovalo da ne može biti komplikovanije. Amerikancima se ne ratuje protiv Rusije, ali bi hteli da drugi ratuju i ginu, a oni da prodaju oružje - rekao je Šešelj i naveo da je Nemačka napravila glupe poteze blokiranjem ruskih gasovoda.

Lider radikala kaže da Nemačka žrtvuje svoje stanovništvo da bi se dodvorila SAD i da ne veruje da bi takve gluposti radila da je na vlasti i dalje bivša kancelarka Angela Merkel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Šta su svetski trendovi, a kako je u Srbiji?