APEL NOVOSADSKOG „VODOVODA“ GRAĐANIMA DA ŠTEDE PIJAĆU VODU: Povećana potrošnja, moguće uvođenje restrikcija

Z.Grumić

18. 05. 2022. u 10:34

IZ novosadskog JKP „Vodovod i kanalizacija“ danas je saopšteno da je znatno povećana potrošnja pijaće vode na teritoriji Grada i apelovano građanima da taj resurs koriste racionalne i namenski.

АПЕЛ НОВОСАДСКОГ „ВОДОВОДА“ ГРАЂАНИМА ДА ШТЕДЕ ПИЈАЋУ ВОДУ: Повећана потрошња, могуће увођење рестрикција

Vodovod

IZ novosadskog JKP „Vodovod i kanalizacija“ danas je saopšteno da je znatno povećana potrošnja pijaće vode na teritoriji Grada i apelovano građanima da taj resurs koriste racionalne i namenski.

- Iako leto kalendarski još nije nastupilo, već beležimo povećanu potrošnju pijaće vode. Zbog iznenadnih visokih temperatura, domaćinstva u prigradskim naseljima troše veće količine vode za zalivanje bašta a zabeleženi su i slučajevi punjenja bazena. Voda iz gradskog vodovoda isključivo treba da se koristi za ishranu i sanitarne potrebe – navedeno je u saopštenju.

Iz „Vodovoda“ obaveštavaju da je proteklog vikenda zabeležena povećana potrošnja naročito.

- Na sremskoj strani grada, tačnije na Popovici već je počelo punjenje bazena pijaćom vodom. Ukoliko se nastavi neracionalna potrošnja pijaće vode, bićemo prinuđeni da uvedemo restrikcije u vodosnabdevanju.

U saopštenju se podseća da je tokom prethodne letnje sezone, JKP “Vodovod i kanalizacija” u više navrata apelovalo na racionalnu potrošnju vode.

- Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće. Sve navedeno za posledicu može da ima povremeno nešto slabiji pritisak u rubnim delovima grada i na najvišim spratovima zgrada koje nemaju hidropak – poručuju iz novosadskog „Vodovoda“.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OVAKAV HOTEL SVI SANJAMO: Sklad sa prirodom pretočen u najfiniji luksuz