OGLASILA SE RUSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Priznajemo isključiva prava SPC u Severnoj Makedoniji

Novosti online

09. 05. 2022. u 20:46

RUSKA pravoslavna crkva (RPC) priznaje isključiva kanonska prava Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Severnoj Makedoniji, poručio je sekretar Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, protojerej Igor Jakimčuk.

ОГЛАСИЛА СЕ РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА: Признајемо искључива права СПЦ у Северној Македонији

Foto AP

- Stav RPC će, pre svega, uzeti u obzir pristup tom problemu Srpske crkve, kojoj i dalje priznajemo isključiva kanonska prava u Severnoj Makedoniji - izjavio je on.

Vaseljenska patrijaršija saopštila je ranije da priznaje takozvanu crkvu Severne Makedonije kao pravoslavnu i da je prima u zajednicu hrišćanskih pravoslavnih crkava.

Kako se navodi u saopštenju, Konstantinopolj je priznao naziv te Crkve kao „Ohridska“ (što znači područje njene jurisdikcije samo u granicama teritorije države Severne Makedonije) i isključuje upotrebu termina makedonska kao i bilo koje izvedenice iz tog termina.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu