ŽIVOT JE POSVETIO IDEALIMA PRAVDE I SOLIDARNOSTI: Ivica Dačić uputio saučešće povodom smrti Dušana Čkrebića

Tanjug

08. 04. 2022. u 19:20

PREDSEDNIK Narodne skupštine i Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić uputio je izraze saučešća porodici i prijateljima povodom smrti Dušana Čkrebića, nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije, predsednik Skupštine Srbije i predsednika CK Saveza komunista Srbije:

ЖИВОТ ЈЕ ПОСВЕТИО ИДЕАЛИМА ПРАВДЕ И СОЛИДАРНОСТИ: Ивица Дачић упутио саучешће поводом смрти Душана Чкребића

Foto: Tanjug

„Sa velikim žaljenjem primio sam vest da nas je napustio Dušan Čkrebić, jedna od najistaknutijih ličnosti u političkom životu Srbije, čovek koji je učestvovao u stvaranju istorije moderne Srbije. Bio je borac protiv fašizma, odlikovan za hrabrost, gradio je i obnavljao našu zemlju, obavljao je najviše dužnosti u privrednom i političkom životu", naveo je Dačić. Naveo je i da je Čkrebićevom odlukom odobrena gradnja Hrama Svetog Save, što je, kaže, shvatao kao svoju ljudsku dužnost prema svom narodu uprkos svim pritiscima.

"Njegov život bio je posvećen idealima pravde i solidarnosti, uz bezrezervnu ljubav prema svojoj Srbiji, a svojom mudrošću i pravičnošću nadahnjivao je nas mlađe koji smo nastavljali njegovim i stopama njegove velike generacije", naveo je u telegramu Dačić.

Kaže i da je imao veliku čast i privilegiju da uči od Dušana Čkrebića i da u čestim razgovorima sa njim dobija odgovore i savete o najvažnijim pitanjima naše države i naroda.

"Njegovim odlaskom ostajemo bez velikog svedoka jedne epohe i čoveka koji je svoj život posvetio dobrobiti svoje zemlje", napisao je Dačić, a porodici i prijateljima Čkrebića izrazio je najdublje saučešće.

Na predlog Srpske pravoslavne crkve Dušan Črkebić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

BONUS VIDEO: MESTO GDE SU ROĐENI SRPSKA CRKVA I NOVI ZAVET: Reporter "Novosti" u drevnoj Nikeji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a