MILO I ZVICER CILJAJU VUČIĆA: Službe ne relativizuju saznanja Šešelja da predsedniku rade o glavi

D. M. - Z. U.

21. 01. 2022. u 10:33

ŠOKANTNE tvrdnje lidera radikala Vojislava Šešelja da crnogorski predsednik Milo Đukanović i jedan od navodnih vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer pripremaju atentat na šefa srpske države Aleksandra Vučića, naše službe nikako ne relativizuju.

МИЛО И ЗВИЦЕР ЦИЉАЈУ ВУЧИЋА: Службе не релативизују сазнања Шешеља да председнику раде о глави

Vučić bio meta i na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji, Foto Arhiva

Prema informacijama "Novosti", pripadnici MUP i bezbednosnih službi u stalnom su visokom stepenu pripravnosti kada je reč o bezbednosti predsednika Srbije. Posebno, imajući u vidu da je, nakon što je objavio rat mafiji, Vučić na stalnoj meti organizovanog kriminala, ali i političko-tajkunskih krugova u zemlji i inostranstvu kojima je u interesu da on ode sa vlasti.

I ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin upozorio je nedavno, za "Novosti", da će mafija na koju je udario srpski predsednik "tražiti njegovu glavu dok je živ":

- Činjenica je da "škaljarci" i "kavčani" nisu nastali u Beogradu, već u Crnoj Gori. Kada smo razbili tu bandu, kada je predsednik Vučić dao ogromnu podršku MUP i BIA, insistirajući da to uradimo, on im nije samo uzeo novac i tržište, već i regrutnu bazu.

Foto: V. N.

Oni su na našim tribinama regrutovali našu decu i pravili od njih ubice. To je nešto što mu nikad oprostiti neće.

Ovo je treći put u nepunih godinu dana da do javnosti dolaze uznemirujuće informacije o mogućim napadima na Vučića, pripremanim u mafijaškim krugovima, uz snajpere i teško naoružanje. Tako je nakon otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, krajem januara prošle godine, iz MUP i Vlade saopšteno da je dugo i detaljno planirano da tom prilikom Vučić bude ubijen. Tog 27. januara 2021. više od 850 specijalaca bilo je raspoređeno na otvaranju obeležja velikom županu kako bi se obezbedio predsednik, jer su obaveštajni podaci ukazivali da će biti pokušano da se izvrši atentat, otkrio je kasnije načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije Bogdan Pušić.

Milo Đukanović, Foto AP

Kriminalna ekipa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je navodno u jakim vezama sa Zvicerom i "kavačkim klanom", sumnjiči se da je pripremala još jedan atentat na predsednika Srbije, koji je trebalo da bude izveden na kružnom toku na Topčideru, i to mitraljezom postavljenim u kamion.

Inače, prema operativnim podacima policije i bezbednosnih službi, regiona kriminalna grupa Belivuk i Miljković nastala je po nalogu jednog od šefova "kavčana" i bili su ispostava ovog kotorskog klana u Srbiji. Kako se sumnja, za račun Zvicera organizovali su i izvršili brojne likvidacije u zemlji i regionu, ali su i po uputstvima ovog Kotoranina, nabavljali i distribuirali velike količine kokaina. Dokazi o povezanosti Belivuka i Miljkovića sa Zvicerom otkriveni su i tokom istrage koju vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) u Srbiji.

Foto: Printskrin Hepi TV

Tekst potpisa

KARAN: ŠEF DRŽAVE NA UDARU TRI MOĆNE GRUPACIJE

LjUBANU Karanu, pukovniku KOS u penziji, ne zvuče nerealno tvrdnje Šešelja:

- Ovde je veoma važno pitanje kome je stalo da fizički ukloni Vučića. Po meni, reč je o tri velike i moćne grupacije: pojedinim domaćim političko-tajkunskim krugovima, mafiji i spoljnom faktoru. Bez obzira na to ko je naručilac, za pripreme i izvršenje likvidacije najpogodnije su kriminalne grupe. A u Crnoj Gori politika i kriminal uvezani su već decenijama. Bivši američki ambasador Vilijem Montgomeri jasno je objasnio tu vezu, otkrivajući da su dozvoljeni šverc i ostale kriminalne aktivnosti kako bi se namakao novac u borbi za osamostaljenje Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!