PREMIJERKA O REFERENDUMU: Nikada više niko neće moći da kaže da "čeka mig odozgo" da bi doneo neku presudu

Tanjug

16. 01. 2022. u 10:15

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić glasala je danas na referendumu za izmenu Ustava Srbije.

ПРЕМИЈЕРКА О РЕФЕРЕНДУМУ: Никада више нико неће моћи да каже да чека миг одозго да би донео неку пресуду

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Brnabić je u 09.40 časova glasala na biračkom mestu broj 34 u Školi za dizajn na Dedinju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

 - Glasala sam na referendumu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, kako bismo imali veću vladavinu prava u Republici Srbiji, kako bi sudstvo bilo nezavisno, a tužilaštvo samostalno. Kako bi pred sudovima bili svi jednaki, kako se sudije u Srbiji nikad više ne bi birale po opštinskim odborima bilo koje stranke i kako nikada više ne bi morali da vidimo ono što smo gledali 2009. godine sa onom reformom pravosuuđa, kako su je zvali, a u stvari je bila potpuna politička čistka sudija, kada je 837 sudija u jednom danu ostlao bez funkcije, iako je Ustav garantovao stalnost njihove funkcije i to samo zato što su bili politički nepodobni - izjavila je premijerka Brnabić posle glasanja.

Izrazula je nadu da je referendum početak novog poglavlja jačanja pravosudnih institucija u našoj zemlji.

 - Poglavlja gde ćemo dodatno imati jače institucije, pre svega sudstvo i tužilaštvo i gde ćemo, samim tim, imati i mnogo efikansije sudstvo, tako da i suđenja budu ne samo u razumnom roku, nego i mnogo kraće od toga - izjavila je Brnabić.

Premijerka veruje da je glas za promenu Ustava glas za to da nikada više niko neće moći da kaže da "čeka mig odozgo" ili od nekog političara da bi doneo neku presudu.

 - To makar od 2014. godine svakako nije bilo moguće u Srbiji, ali je ovo svakako garancija da nikada više neće biti moguće - zaključila je premijerka Brnabić.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić pozvala je u subotu građane da izađu na referendum i glasaju za promenu Ustava "koja će doneti veću vladavinu prava i jače institucije u našoj zemlji, nezavisno sudstvo i samostalno tužilaštvo".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

BONUS VIDEO:

PERFORMANS U KOSOVSKOJ MITROVICI: Srbi ipak glasaju i pored pritisaka Prištine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVE POSLANIKE KOČI REPRIZA: Od odluke Upravnog suda zavisi da li će biti ponavljanja izbora u Velikom Trnovcu