STAKLENI VIDIKOVAC NA KABLARU: Raspisan tender za izradu projekta jedinstvenog objekta na vrhu čačanske planine

V. Ilić

13. 01. 2022. u 18:27

JEDAN od najlepših vidkovaca u Srbiji – vrh Kablara, odakle puca pogled na meandre Zapadne Morave, uskoro će dobiti jedinstveni stakleni vidikovac koji će imati tri zasebne celine – platoa, od kojih će prvi biti podignut na grebenu, na 879 metara nadmorske visine.

СТАКЛЕНИ ВИДИКОВАЦ НА КАБЛАРУ: Расписан тендер за израду пројекта јединственог објекта на врху чачанске планине

Foto TO Čačak

Turistička organizacija Čačak već je raspisala tender za izradu projektne dokumentacije, odnosno izradu idejnog rešenja i idejnog projekta, kao i projekat za građevinsku dozvou i projekat za izvođenje radova ovog neobičnog objekta na vrhu planine.

Prema planu, projektna dokumentacija bi trebalo da obuhvati uređenje prostora od oko 1.000 kvadrata sa samim prsitupom i platoima. Gornji plato bi trebalo da bude zatvoreni vizitorski centar od oko 200 kvadratnih metara, na čijem ravnom krovu bi trebalo da bude otvoreni kafe, odakle se može posmatrati okolna priroda. U okviru centra predviđen je i info pult.

Centralni plato će zapravo biti i sam stakleni vidikovac koji će biti podignut iznad samog ponora planine i koji će imati stakleni pod, koji omogućava da se stekne utisak boravka u fluidnom prostoru.

Tender, koji je raspisala Turistička organizacija Čačka, biće otvoren do 7. februara.

BONUS VIDEO - KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri