STEFANOVIĆ PORUČIO ĐILASU: Izbori nisu prvog, nego trećeg aprila

Novosti online

09. 12. 2021. u 11:58

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović reagovao je na izjave Dragana Đilasa.

СТЕФАНОВИЋ ПОРУЧИО ЂИЛАСУ: Избори нису првог, него трећег априла

Foto: Ministarstvo odbrane

- Izgleda da je Dragan Đilas loše čuo kada je datum izbora. Izbori nisu prvog aprila, nego trećeg, pa je verovatnoća da opozicija dobije više glasova na parlamentarnim izborima od Srpske napredne stranke, pobedi u Beogradu i da joj kandidat uđe u drugi krug predsedničkih izbora, kako to Dragan Đilas tvrdi, taman onolika kolika je i bila istina kada je pre samo nekoliko meseci Đilas tvrdio da mu ne pada na pamet da se kandiduje i da to ostavlja nekim mladim ljudima, a danas ne samo da ih više ne pominje, već se preporučuje za premijersko mesto - kazao je Stefanović.

- Ovo nisu prvi izbori u kojima slušamo hrabrenje Dragana Đilasa koji se proglasio za lidera opozicije. Da li to isto misle i podržavaju i ostali iz SBB saveza (Savez bez Boška) ostaje da se vidi. I siguran sam da nisu ni poslednji, pošto samo naivni mogu da misle da će se Đilas ikada povući iz politike, pa makar da dobije i dva posto na izborima - dodao je on.

- Ono što jesmo imali prilike da vidimo na raznim izborima, samo u poslednjih pet godina, od mesne zajednice do izbora za predsednika Srbije, je da građani veoma dobro pamte kako je njihov život izgledao u periodu kada su o Srbiji odlučivali Đilas, Jeremić, Tadić, Marinika Tepić i ostali, pa zato većina njih samostalno teško da bi prešla i ovaj smanjeni cenzus. Jednostavno – narod ih neće, što je u svakoj normalnoj zemlji ipak najvažnije ako hoćete da pobedite - rekao je Stefanović.

- Doduše, vidim da Đilas, koji u svakoj drugoj rečenici pominje Brisel i kako im on tamo iznosi svoje nepokolebljive stavove, ima i svoje favorite, ako ih možda i ne bira, za predsednika evropskog parlamenta, evropske komesare, šefove najvećih političkih grupacija Evrope, koji su po Đilasu spremni koliko sutra da krenu put Srbije da mu pruže podršku. Zanimljivo iz dva razloga: prvo jer je čudno da se neko toliko upinje da nas ubedi da ne očekuje podršku stranaca na ovim izborima, a samo o njima priča svakoga dana očekujući da mu pomognu, i drugo jer je sasvim jasno da je Srbija zahvaljujući Aleksandru Vučiću danas i poštovana u svetu, ali i suverena u donošenju svojih odluka, te je predsednik Srbije neuporedivo poštovaniji od Đilasa i u Evropi i Rusiji i Kini i SAD. I to smeta Đilasu - kazao je on.

- Srbija je danas drugačija. Vođena Aleksandrom Vučićem ide putem napretka, izgradnje auto-puteva, bolnica i škola, povećanja plata i penzija, otvaranja novih radnih mesta. Sve suprotno se dešavalo kada je Đilas upravljao našim sudbinama. Srbija danas sme da obeležava godišnjicu „Oluje“, agresije na našu zemlju 1999. godine, ali i slavne pobedničke dane iz Prvog svetskog rata, što u periodu od 2008. do 2012. nije smelo ni da se pomene. Zato, i ne samo zato, apsolutno sam ubeđen da su razni Đilasi, Marinike, Jeremići i ostali njena prošlost i da će građani Srbije i naredne godine to jasno poručiti na izborima - zaključuje Stefanović.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili