HOĆE DA ZATRU SVAKI SPOMEN NA UBIJENE: Kancelarija za Kosovo i Metohiju o skrnavljenju spomen ploče otetim novinarima

D.Z.

04. 12. 2021. u 16:28

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju saopštila je da je nedopustivo ponovno skrnavljenje spomen ploče postavljene u znak podsećanja na otete novinare Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči.

ХОЋЕ ДА ЗАТРУ СВАКИ СПОМЕН НА УБИЈЕНЕ: Канцеларија за Косово и Метохију о скрнављењу спомен плоче отетим новинарима

Foto: V. N.

Kako ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, umesto da se do sada počinioci gnusnih zločina nad Slavujem i Perenićem, ali i drugim medijskim radnicima, stradalim tokom godina sukoba na Kosovu i Metohiji, pronađu i najstrože sankcionišu, mi danas svedočimo ponovnom napadu na njih, sa jedinim ciljem da se zatre svaki spomen na njihovo ime i delo.

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju o ovom duboko necivilizacijskom i vandalskom činu obavestiće međunarodne predstavnike i zatražiće da se počinioci ovog zlodela što pre otkriju i adekvatno procesuiraju. Pored brojnih izazova i problema sa kojima se mediji na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji svakodnevno susreću, ovo skranavlje spomen ploče njihovim kolegama, novi je pritisak na njih -ističu iz Kancelarije za KiM.

Iz Kancelarije podsećaju da je to osmi put da se ploča novinarima Pereniću i Slavuju vandalizuje, što direktno pokazuje odnos vlasti privremenih institucija u Prištini prema srpskim medijskim radnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!