VUČIĆ ČESTITAO DAN VOJNIH VETERANA: Pokazujemo da vas ne prepuštamo zaboravu

Tanjug

03. 12. 2021. u 14:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić svim vojnim veteranima čestitao je 4. decembar - Dan vojnih veterana.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ВОЈНИХ ВЕТЕРАНА: Показујемо да вас не препуштамо забораву

Foto: Tanjug

- U znak sećanja na 1912. godinu i potpisivanje primirja u Prvom balkanskom ratu, koji predstavlja važan istorijski događaj iz oslobodilačkih i odbrambenih ratova Srbije, danas tradicionalno proslavljamo jedan od najvećih vojnih praznika- naveo je Vučić.

- Pobedu za život, slobodu, pravo glasa i rodnu zemlju, naši preci, ali i vi, osvajali ste bezbroj puta. Imena velikih srpskih ratnika i heroja koji su se borili za očuvanje nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda i Vojske vođenih verom u oslobođenje Srbije, upisana su i tokom Prvog svetskog rata, Drugog svetskog rata i ovih poslednjih, za nas ništa manje teških i bolnih borbenih dejstava.

Proslavom današnjeg praznika mi pokazujemo da vas ne prepuštamo zaboravu, već poštujemo kao ljude, vrednujući svakog pojedinca koji čini jednu državu jakom, kao i vojsku - jedan od osnovnih temelja stabilnosti uspešne države - istakao je Vučić.

- Poštovani veterani, uz obećanje da će država nastaviti da ulaže napore za poboljšanje života vojnih veterana širom Republike Srbije, čestitam vam praznik - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)