OTVOREN MOST KOD DUDINOG KRŠA: Spaja Kosovsku Mitrovicu sa putem Priština-Raška

Tanjug

23. 11. 2021. u 21:06

DANAS je svečano otvoren novoizgrađeni most kod Dudinog krša, koji spaja Kosovsku Mitrovicu sa regionalnim putem Priština-Raška.

ОТВОРЕН МОСТ КОД ДУДИНОГ КРША: Спаја Косовску Митровицу са путем Приштина-Рашка

Foto: I. Radulović

Presecanjem vrpce most su otvorili predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković, preneo je Kosovo onlajn.

Spirić je rekao da se zajedničkim snagama sa državom Srbijom čini sve kako bi se stvorili što bolji uslovi za život svih građana u Kosovskoj Mitrovici.

-Za realizaciju projekta izgradnje ovog mosta vlada Srbije izdvojila je 140 miliona. Radovi su započeti u avgustu i po planu su završeni baš danas, na dan grada. Saobraćaj će se ovim mostom rasteretiti, a mi ćemo nastaviti sa realizacijom započetih projekata. Zahvaljujemo našem državnom vrhu koji je izdvojio sredstva za realizaciju kao i samom izvođaču koji je u roku završio sve radove, rekao je Spirić.

Stojković je istakla da će država nastaviti sa ulaganjima u bolji život građana.

-Ovaj most povezuje Kosovsku Mitrovicu sa državnim putem i svim svojim pristupnim saobrćajnicama. Mi ovim pokazujemo da ispunjavamo svoja obećanja i više od toga, jer osim izgradnje ovog mosta radićemo na poboljšanju putne infrastrukture. Nastavićemo sa ulaganjima i to ne samo u putnu infrastrukturu, već i u ostalim oblastima kako bi naša Kosovska Mitrovica bila bolja i lepša, rekla je ona.

Novoizgrađeni most dugačak je 80 metara.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu