RADUJEMO SE UČEŠĆU SRBIJE: Oglasila se američka ambasada nakon poziva na Samit za demokratiju

Tanjug

12. 11. 2021. u 20:28

IZ Ambasade SAD u Beogradu večeras je potvrđeno da Srbija pozvana da se pridruži Samitu za demokratiju predsednika Džozefa Bajdena koji se održava početkom decembra, uz ocenu da je da im je zadovoljstvo što će Srbija učestvovati na Samitu.

РАДУЈЕМО СЕ УЧЕШЋУ СРБИЈЕ: Огласила се америчка амбасада након позива на Самит за демократију

Foto Tanjug

- Sjedinjene Američke Države cene svoje partnerstvo sa Srbijom i radujemo se učešću Srbije na Samitu, koji će dati priliku Srbiji da reafirmiše svoju posvećenost reformama za pristupanje EU, a SAD i njenim partnerima da izraze svoje posvećenost jačanju demokratije, kako unutrašnje tako i one na međunarodnom planu - rekao je portparol Ambasade.

Srbija je dobila poziv da učestvuje na Samitu o demokratiji koji organizuje predsednik SAD Džozef Bajden, 9. i 10. decembra i okupiće lidere vlada, predstavnike civilnog i privatnog sektora iz više od 100 zemalja.

Cilj Samita je, kako je najavljeno, stvaranje zajedničke agende u cilju zaustavljanja demokratskog nazadovanja i erozije ljudskih prava i sloboda širom sveta.

Samit se organizuje kao deo onoga što je još prvog dana jasno najavila administracija Bajden-Haris, a to je da neophodna revitalizacija demokratije kako na unutrašnjem tako i na globalnom planu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada