LAŽNA DRŽAVA UDARA I NA EU: Vjosa se žali na izjave iz Brisela, maltretiranje Srba neće proći

Novosti online

20. 10. 2021. u 20:27

VJOSA Osmani, predsednica privremenih institucija u Prištini pozvala je danas evropske zvaničnike da podrže akcije protiv "kriminala" na Kosovu, izrazivši nadu da zvaničnici EU ubuduće neće davati "jednostrane i neosnovane izjave".

ЛАЖНА ДРЖАВА УДАРА И НА ЕУ: Вјоса се жали на изјаве из Брисела, малтретирање Срба неће проћи

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Printscreen

Osmanijeva je ovom izjavom zapravo mislila na visokog predstavnika EU za spoljnu politiku Žozepa Borelja, koji je rekao da tzv. Kosovo ne bi trebalo da preduzima "jednostrane akcije", posle izvedene krvave operacije policije tzv. Kosova na severu, kada je pod plaštom akcije protiv šverca ranjeno na desetine Srba.

- Nadam se da u budućnosti zvaničnici EU neće davati jednostrane i neosnovane izjave, koje samo mogu da povećaju tenzije i da ometaju naše napore za vladavinu prava u svakom kutku (tzv.) Kosova. Drago mi je što je danas bilo razmišljanja. Pozdravljam izjavu gospodina Blinkena - rekla je Osmanijeva na konferenciji za medije.

Komentarišući Izveštaj o napretku (tzv.) Kosova koji je objavila Evropska komisija, Osmanijeva je navela da nije saglasna sa nekim stavovima zvaničnika Evropske unije u vezi sa postupcima kosovske policije.

Pozivajući se na Izveštaj, koji sugeriše da bi trebalo preduzeti dodatne mere za borbu protiv kriminalnih aktivnosti "uključujući korupciju i ilegalne prelaze granice", ona je rekla da bi zvaničnici EU ubuduće trebalo da podržavaju tzv. Kosovo po ovim pitanjima.

- Tražimo od svih zvaničnika EU da ostanu verni ovim izjavama, tako da kad god institucije (tzv.) Kosova koje sprovode zakon bore protiv kriminala i šverca u svakom kutku naše zemlje, uključujući i sever, imamo njihovu podršku, a ne protivljenje - rekla je Osmanijeva.

Ona je naglasila da je njen stav jasan, a to je da "ne postoji kompromis u borbi protiv kriminala i korupcije, što je već i dokazano".

(Kosovo Online)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)