SRPSKA LISTA IZLAZI NA IZBORE: Rakić pozvao građane da izađu u što većem broju

Novosti online

16. 10. 2021. u 16:14

SRPSKA lista donela je odluku da učestvuje na lokalnim izborima koji se sutra održavaju na Kosovu i Metohiji i pozvala građane da što masovnije izađu na njih, saopštio je Goran Rakić, predsednik Srpske liste.

СРПСКА ЛИСТА ИЗЛАЗИ НА ИЗБОРЕ: Ракић позвао грађане да изађу у што већем броју

Foto: Printskrin TV Pink

Odluka je doneta, kaže "nakon teških razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem koji je bio spreman da ih čuje i sasluša".

Rakić je preneo da je najuže rukovodstvo stranke imalo težak razgovor sa Vučićem u Beogradu i da su na njemu izneli razloge zašto smatraju da na izbore ne bi trebalo da se izađe.

- Naš stav je bio da ne izlazimo na izbore, pogotovo mi sa severa zbog situacije, kada je neko zeleo da isprovocira Srbe dan pred izbore. Stav posebno Srba sa severa Kosova bio je da ne izađemo na izbore i to zbog kršenja naših prava, zbog upada jedinica ROSU, upotrebe oružja, ugrožavanja mira, presude Teodosijeviću, napada na crkve i naše svetinje. Davali smo argumente zašto da i zašto ne. Predsednik je bio spreman da prihvati našu odluku - rekao je Rakić navodeći da je ipak odlučeno da se ide na izbore.

- Doneli smo odluku da izađemo na izbore sutra jer želimo da pokažemo da mi nismo ti koji ne poštuju Briselski sporazum. Uvek neko želi da optuži nas ili Vladu Srbijje da ne poštuju taj sporazum.

- Pozivam građane da što masovnije izađu na izbore. Neću da kažem za koga da glasaju zbog predizborne ćutnje, ali narod odlično zna za koga će da glasa - rekao je Rakić.

- Ukoliko u toku novembra meseca ne započnu razgovori o formiranju Zajednice srpskih opština, obaveštavam sve relevantne faktore u Prištini i beogradu i Briselu da ćemo napustiti sve prištinske institucije na svim nivoima na severu i podneti ostavke.

On je istakao da je bitno da početak razgovora bude što pre određen.

- Kraj godine je poslednji rok kada ZSO mora biti formirana - rekao je Rakić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK SA KOSOVA: Odjekuju rafali, Albanci pucaju po Srbima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!