OVO JE POTPUNA ZAMENA TEZA Brnabić: Zbog čega se ne ispitaju Đilasovih 619 miliona evra?

Novosti online

05. 10. 2021. u 16:31

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić govoreći o lažnim optužbana da ministar finansija Siniša Mali poseduje 24 stana u Bugarskoj navela je da se ovde radi o zameni teza, te pozvala da se ispita šta je sa milionima Dragana Đilasa.

ОВО ЈЕ ПОТПУНА ЗАМЕНА ТЕЗА Брнабић: Због чега се не испитају Ђиласових 619 милиона евра?

Foto: Tanjug/T.R.

- Dokumenta bez pravnog tumačenja nisu dokaz ničega. Sve ono što sam stigla da pogledam, ništa novo nisam videla od onog što je već objavljivano. Ne postoji neka nova informacija na koju nije odgovoreno, što nije istraženo od strane nadležnih organa - rekla je Brnabić-

Premijerka je istakla da se u tim dokumentima radi o 2012. godini kada Siniša Mali nije imao političku funkciju.

- Ono što mi je zanimljivo, da podvučem, je to što se radi o 2012. godini kada Siniša Mali nije imao političku funkciju i pričamo o tome šta je on radio pre nego što je počeo da se bavi politikom. I da je on, kažete, ili kažu oni, imao 24 stana pre nego što je počeo da se bavi politikom. Ja koliko sam videla sve podatke, to nije tačno. To je laž ili pogrešna interpretacija ili pogrešno ili namerno.

- Imate opet Dragana Đilasa koji nije imao ništa pre nego što je počeo da se bavi politikom, ali je sam prijavio nakon što je, prestao da se bavi politikom, ili nije prestao, ali građani su rekli da neće više biti na vlasti, koji je onda sam prijavio 619 miliona evra. Čovek pre svoje političke karijere nije imao ništa, ili je imao 70.000 evra, a nakon političke karijere 619 miliona. NJegov brat nije imao stan, a nakon političke karijere svog brata ima 29 stanova u centru grada.

Premijerka je još jednom naglasila da nije istina da je Siniša Mali imao 24 stana.

- Mi zamenjujemo teze na tako epohalan način. Pričamo o tome šta je čovek imao (a nije imao 24 stana) pre nego što je počeo da se bavi politikom. Je l' danas ima više? Nema. I pričamo o Đilasu koji nakon što je počeo da se bavi politikom imao 619 miliona evra.

Zapratite Nportal na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)