BRNABIĆ O SITUACIJI NA KIM: Najvažnije je da se sačuvao mir!

Tanjug

01. 10. 2021. u 16:07

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić izjavila je u Novom Sadu da je pratila pregovore o rešavanju krize na severu Kosova i da je bila u stalnoj komunikaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučicem, te ocenila da je to bila velika diplomatska pobeda Beograda i predsednika.

БРНАБИЋ О СИТУАЦИЈИ НА КИМ: Најважније је да се сачувао мир!

Foto: Tanjug

- Pre svega mislim da je to velika diplomatska pobeda Beograda i predsednika Vučića iz najmanje tri razloga. Prvi je taj što smo uspeli odmerenom i pametnom reakcijom da sačuvamo mir i kakvu takvu stabilnost i bezbednost Srba na Kosovu. Drugi razlog je da smo uspeli da pokažemo da Beograd neće tolerisati jednostrano nametnuta rešenja i da sa Beogradom mora da se razgovara o svim stvarima, a Priština pre svega mora da ima dijalog sa nama - rekla je premijerka.

Ona je istakla da se nada da više neće biti iznenađenja, a kao treću značajnu stvar navela je vraćanje na rezoluciju 1244.

- Ja sa nestrpljenjem čekam sutrašnji dan kada Specijalne snage policije Kosova (ROSU) moraju da se povuku, jer se KFOR vratio na administrativne prelaze - rekla je Brnabić.

Ona je istakla koliko je važno što smo se vratili Briselskom sporazumu koji Priština pokušava da izbegne.

Premijerka je rekla i da je sledeći dijalog o zajednici srpskih opština.

BONUS VIDEO - Vučić i Lajen na početku radova na pruzi Niš—Brestovac

 

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili