BRNABIĆ SA VIKTORIJOM NULAND: Bila sam jasna, Srbija očekuje primenu Briselskog sporazuma

Novosti online

24. 09. 2021. u 22:09

PREMIJERKA Ana Brnabić, koja se u Njujorku sastala sa podsekretarkom za politička pitanja u Stejt departmentu Viktorijom Nuland, rekla je da je razgovoru bila potpuno jasna, poručivši da nema više smisla govoriti ni o čemu drugom osim o punoj implementaciji Briselskog sporazuma.

БРНАБИЋ СА ВИКТОРИЈОМ НУЛАНД: Била сам јасна, Србија очекује примену Бриселског споразума

Foto: Tanjug

Razgovor je opisala kao iskren i otvoren. "Žena koja odlično poznaje region, odlično poznaje Srbiju, sve one probleme koji u regionu imamo", istakla je premijerka.

Razgovarali su, kako je navela, o trenutnoj situaciji na KiM, eventualnim mogućim daljim razgovorima u Briselu, šta je to što Srbija očekuje.

- Ja sam bila potpuno jasna da je to puna implementacija Briselskog sporazuma i da nema više smisla govoriti ni o čemu drugom osim o punoj implementaciji Briselskog sporazuma, odnosno formiranju ZSO i da ne možemo da se ponašamo kao da jedan dan taj sporazum postoji, a jedan dan ne postoji, ili za nas postoji, a za Albance ne. Mislim da smo se u tome složile - navodi Brnabićeva.

O situaciji na Kosovu i Metohiji premijerka Ana Brnabić govoriće na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, večeras oko 23.30 po našem vremenu.

(RTS)

BONUS VIDEO:

Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024