ALBANCI IMAJU DOGOVOR: Dodik otkrio šta se krije iza podvale na Jarinju

Novosti online

20. 09. 2021. u 16:19

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da međunarodni faktor ništa nije učinio da se sprovedu odluke Briselskog sporazuma o formiranju zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

АЛБАНЦИ ИМАЈУ ДОГОВОР: Додик открио шта се крије иза подвале на Јарињу

Foto: Novosti

Dodik je istakao da su „podvale u Jarinju dogovorene sa nekim predstavnicima međunarodne zajednice“.

- Potpisan je Briselski sporazum koji se tamo ne poštuje. Govorim to u kontekstu paralele između te situacije i ove ovde u BiH. Oni hoće da naprave Kosovo kao nezavisnu državu, ohrabruju Šiptare da to učine i sada je u fazi upravo ovo što govorim - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, Albancima se govori da uzmu šta im odgovora iz tog sporazuma, a „ko pita bilo šta Srbe i njihovu zajednicu opština na tom prostoru“.

- Mi smo to sve ovde preživeli, počev od tablica. Pa opet nisu uspeli da integrišu državu BiH - poručio je Dodik, prenela je Srna.

Veliki broj nezadovoljnih građana blokirao je administrativni prelaz Jarinje na putu Leposavić-Raška iz oba smjera zbog odluke Prištine da ne dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju vozilima sa registarskim oznakama gradova iz centralne Srbije.

Prethodno su specijalne jedinice "policije" samoproglašenog Kosova ROSU raspoređene na administrativnim prelazima sa centralnom Srbijom - Jarinju i Brnjaku.

Priština je donela odluku da vozila sa tablicama iz centralne Srbije moraju da imaju privremene registracije tzv. Kosova.

BONUS VIDEO: ROSU na Jarinju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)