GNUSNI NAPADI NA VUČIĆA: Rada Trajković optužila predsednika za "dezinformaciju Srba na severu Kosova i Metohije"

Novosti online

20. 09. 2021. u 10:50

PREDSEDNICA Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković oglasila se na Tviteru povodom najnovijih dešavanja na severu Kosova i Metohije, optuživši predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dezinformiše Srbe na severu.

ГНУСНИ НАПАДИ НА ВУЧИЋА: Рада Трајковић оптужила председника за дезинформацију Срба на северу Косова и Метохије

Foto: Printskrin

- Potpisali ste 2016. sporazum o tablicama sa rokom od pet godina koji je upravo istekao. Taj dogovor potpisan je u sklopu Briselskih pregovora čije rezultate od 2013. implementirate netransparentno, kroz kriminogene elemente na terenu i Vaš politički “satelit” Srpsku listu. Apelujem na Vas, Vučiću, da se već jednom naučite državništvu i prestanete da dezinformišete Srbe na severu već da im kažete istinu u lice. Današnji događaji posledica su Vaših akcija koje Priština sada koristi. Dosta je bilo destabilizacije naše zajednice spletkama i lažima - napisala je Rada Trajković na Tviteru.

Da podsetimo, pripadnici Rosu su od rano jutros raspoređeni na dva prelaza Jarinje i Brnjak, a oklopna vozila su viđena i na magistralnom putu Leposavić - Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska. Ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečlja izjavio je da je doneta odluka o obaveznoj upotrebi privremenih registarskih tablica za sva vozila sa srpskim registarskim oznakama za ulazak na teritoriju tzv. Kosova, na svim prelazima. 

BONUS VIDEO - SASTANAK VUČIĆA I ERDOGANA: Doručak i razgovor u četiri oka sa pogledom na Bosfor

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve