ZAŠTO BI SRPSKA ZASTAVA SMETALA BILO KOME U SRBIJI? Bojan Panaotović o našoj trobojci u novosadskom naselju Liman

V.N.

13. 09. 2021. u 16:23

SOCIOLOG Bojan Panaotović izjavio je danas da predstavnici određenih političkih grupacija dižu histeričnu buku zbog akcije patriotski orijentisanih građana, koji su bojili određene betonske površine bojama naše nacionalne zastave u novosadskom naselju Liman.

ЗАШТО БИ СРПСКА ЗАСТАВА СМЕТАЛА БИЛО КОМЕ У СРБИЈИ? Бојан Панаотовић о нашој тробојци у новосадском насељу Лиман

FOTO: KCNS

- Zanimljivo je da alergičnima na boje naše zastave nikada nije tako strašno bolo oči to što su, ne samo pomenute, već i mnoge druge površine decenijama unazad iscrtane i ispisane svakovrsnim škrabotinama, vulgarnostima, seksizmima i porukama netrpeljivosti, svake vrste. Postavlja se još jedno, krucijalno pitanje – zašto bi zastava Srbije, smetala bilo kome u Srbiji? Dalje, ako je Liman u Srbiji, nije li potpuno prirodno da, u susret danu koji će obeležiti slavu naše zastave, u ovim bojama uživamo u čitavoj Srbiji, pa i na Limanu? – naveo je Panaotović.

On je dodao da neupućeni neka kliknu na gugl i pogledaju kako se dan zastave obeležava u zemljama širom Planete, a neka posebno obrate pažnju kako se ovaj dan obeležava u šampionu zapadne demokratije – SAD, gde se institucije i građani takmiče ko će lepše i više da istakne boje američke zastave.

-Pogledajmo, danas, kako se duž Beograda i duž Novog Sada viore, paralelno, zastave Srbije i Nemačke, u čast dolaska kancelarke Merkel, i kako niko ne diže glas protiv toga i ne treba da diže jer moramo da gradimo prijateljstva i partnerstva sa moćnim silama ako želimo prosperitet. Kompanije koje dolaze iz zemlje kancelarke Merkel, zapošljavaju desetine hiljada radnika u Srbiji i samo tu činjenicu da uzmemo u obzir, valja pozdraviti Nemačku zastavu na našim ulicama. A kako bi nam tek mogla smetati zastava naše majke Srbije?-kazao je panaotović.

Dodao je da na posletku, ako bi Liman „napustio“ državu Srbiju i postao nezavisan, sasvim bi bilo prirodno da se kiti svojim zastavama.

- A pošto je deo grada koga s pravom prozvaše srpskom Atinom (a cenim da će tako ostati doveka), šta je logičnije od toga da se i Liman ponosi zastavama Srbije! –zaključio je Panaotović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna